Sergio Herman verdient serieuze aandacht

Sergio Herman heeft aan het Zeeuwse Halfformaat een prima partner. Advertenties hoeft de wonderkok niet in het Zeeuwse blad te plaatsen, dat doen de dames/heren redacteuren wel uit zichzelf. Dus kan de lezer lezen dat Oud Sluis inmiddels voor 2012 is volgeboekt, net zoals dat in voorgaande jaren overigens ook aan het begin van elk seizoen het geval en dat de kookbrigade van Herman klaar is om aan de slag te gaan in La Chapelle in Antwerpen, de nieuwe loot aan de boom van het Herman-imperium. Als je dan een keukenwizard als Sergio in je spreidingsgebied hebt maak dan toch eens een verhaal met diepgang, met swung, met kennis van zaken.
Zaag ‘m eens door, zoals Marcel Vanthilt onlangs probeerde op de Vlaamse televisie. Ja, probeerde, want ik weet Sergio is geen makkelijke prater, is geen man van volzinnen, hooguit wat one-liners (kippeveleffect, eenvoudig eigentijds gerechie), maar hij is een meester in wat-ie doet. Praat over dat vak, want dan komt-ie los. Praat over zijn expansiedrift (kassa), over zijn gedrevenheid, over zijn vrees ooit minder te presteren. Hoe houdt de man zich staande?
Breng eens in beeld wat Sergio Herman feitelijk momenteel voor de streek betekent.
Buiten het zomerseizoen trekt hij, zijn familie en medewerkers meer bezoekers dan wie of wat dan ook in Zeeuws-Vlaanderen.
En als ze komen, dan weten ze van verwondering dikwijls niet eens uit te brengen hoe fantastisch ze gegeten hebben.
Breng eens in beeld wat Sergio Herman voor collega-koks in de regio voor waarde heeft. Met name in West-Zeeuws-Vlaanderen zijn momenteel meer dan 30 jonge horecaondernemers in de maalstroom van Hermans doende iets van hun zaak te maken en dat gebeurt met enthousiasme, met vakmanschap en met een zekere flair.
Ik gun Herman, net als Edwin Vinke in de Kromme Watergang in Slijkplaat nog zo’n grootheid overigens, zijn succes.
Dat is echt niet aan komen waaien.
Dan vind ik ook dat Herman publicitair waardig moet worden aangepakt. Zeker in Zeeland, want Sergio begint voor zichzelf een aardige risicofactor te worden. Op de Vlaamse tv wordt-ie als tv-ster gepersifleerd op nou niet zo aardige wijze, niet echt smaakvol. Als Sergio zelf dan ook nog gaat zeggen dat-ie die imitator wel leuk vindt, ja, dan vraag je zelf om meer.
http://youtu.be/-cwcLOtpd4E
En meer komt er, dat staat vast.
En als straks Sergio eens een ster verliest? Wat dan, dan meldt Halfformaat simpel dat-ie een ster kwijt is.
Dat vind ik te makkelijk.
Herman verdient nu, op het toppunt van zijn kunnen, respect.
Ook al is zijn enige streven slechts het maken van moderne, creatieve, eigentijdse gerechjies.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.