Terugblik juli

Juli was nat en kil. Niet echt een zomerse maand. Jammer voor de mensen die deze maand hun vakantie vierden. Ik hoop dat het ondanks het slechte weer toch nog een mooie tijd is geweest. Voor de blogger in kwestie was juli niet echt een maand om te juichen. In vergelijking met voorgaande maanden daalde de interesse, maar ja, dat is automatisch het gevolg van het feit dat lezers elders verkeerden. Al met al zaten er nog wel een aantal drukbezochte dagen in de statistiek. Dankzij Hiske Versprille die met haar bijdrage “De slepende achterpoot van Zeeland” meer dan vierhonderd lezers trok en voor behoorlijk wat respons zorgde. Niet iedereen was te spreken over haar kijk op Zeeuws-Vlaanderen, maar toch…Ze maakte wat los en haar aanvulling deed dat vervolgens nog een keer. Ook mijn oproep om verlost te geraken van de fossielen in besturen en instellingen werd ook goed ontvangen, maar helaas nog niet geëffectueerd. Voorlopig blijft de oude garde in het maatschappelijk middenveld dus nog een remmende factor. Van een zo’n remmende factor – grensmakelaar Van Gelder – een grossier in bijbaantjes – zijn we voorlopig verlost. Ojk dat hebben flink wat mensen gelezen, zo ook de vermeende val van Jikkie van der Gieesen (zal nog wel vervolgd worden) en de mogelijke revival van vissersplaats Breskens. Dat laatste doet me goed, want als er een plaats het verdient om een stap vooruit te kunnen zetten, dan is het Breskens wel. Uiteindelijk eindigde voor dit blog juli als een echte middenmotor en dat viel me, na de toppers mei en juni, wat zwaar. Maar goed, hoop doet leven zullen we maar zeggen. De eerste augustusdag belooft een mooie te worden en dat is alvast wat.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.