Header augustus

Ik zag ze gaan, ik zag ze komen. Horden in blauw en grijs. Op pumps en onder paraplu’s. Uit de metro kwamen ze met velen, uit bussen en taxi’s. Op weg naar hun kastelen. Van glas en staal. Achter hun glazen panelen beslissen ze waar geld naar toe gaat en waar het vandaan komt. De pompiers van het slijk der aarde. Crisis what crisis? Alles gaat door, dag in dag uit. Week na week, maand na maand. Wie geeft er om Griekenland, Ierland, Cypus, Spanje? Niemand meneer.
Alles gaat door.
Zoals het eerder deed.
Wat verandert moet,
verandert niet.
Nooit.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.