Snelwegterreur

De afgelopen twee zondagen heb ik me even zorgen gemaakt. Zorgen, omdat een of andere idioot er een gewoonte van heeft gemaakt om op zondagen auto’s te beschieten tussen Rotterdam en Den Haag. Juist op het moment dat mijn vrouw die route noordwaarts rijdt. Gelukkig werd zij niet getroffen, maar inmiddels twintig andere mensen waren minder gelukkig; hun autoruiten gingen aan diggelen.
Het zal je maar gebeuren als je op je gemakje tussen Rotterdam en Den Haag rijdt en een van je ruiten springt in een glasregen om je oren. Een moeder met kind kan er inmiddels over meepraten.
De baby werd niet gewond, meldde het NOS-journaal.
Nou gelukkig, maar de schrik, daar hebben we het niet over.
Wat me dan zo verbaasd is dat de politie tot op heden nog geen enkele verdachte over de voorvallen heeft gehoord.
Dat verbaast me simpelweg, omdat op het tracé Rotterdam – Den Haag om de tweehonderd meter! een camera staat en het wegtracé in de gaten houdt. Voor bekeuringen schijnen die camera’s prima te werken, maar om een verdacht voertuig met de schutter op te sporen lukt dat klaarblijkelijk niet. Vraag me dan in gewisse af of die camera’s hun doel niet een beetje voorbij schieten.
Hopelijk heeft de politie meer aan de getuigenverklaringen.
De groep getroffenen is het voorbije weekeind weer met een aantal mensen gegroeid.
Het is te hopen dat de halve gare die deze terreur veroorzaakt -wat dat is het al wordt er een luchtdrukgeweer gebruikt – snel achterhaald wordt.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.