De mailtjes van Johan Robesin

Het bestuur van Partij voor Zeeland heeft forse kritiek op haar eigen statenlid Johan Robesin. Het bestuur van de partij gaat zich beraden op de positie van Robesin. Dat gebeurt op aandringen van de OSF, de Onafhankelijke Senaatsfractie, waar de PvZ deel van uit maakt. Aanleiding voor de kritiek is het te solistische optreden van Robesin binnen de partij. Dit meldden verschillende mediabronnen deze week, maar het bleef niet bij de kritiek op het Torentjesoverleg.

De PZC wist ook dat “het bestuur heeft ook moeite met de uitspraken van hun voorzitter waarin hij claimt een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de totstandkoming van de paragraaf over ontpoldering in het regeerakkoord. Premier Mark Rutte heeft deze bewering tegengesproken.Het bestuur vindt de uitspraken bizar.”

Nou ja, bizar. Robesin beweert vorig jaar – in de tijd dat er gedokterd werd aan een regeerakkoord – een e-mailtje te hebben gestuurd aan Mark Rutte. De RvD mag dan stellen dat er geen contact geweest is tussen de premier en Robesin, maar dat sluit niet uit dat Robesin Rutte een mailtje heeft gestuurd. Ik heb dat ook gedaan destijds, Rutte een mailtje gestuurd of was het een tweet, nou ja, dat doet er niet zo toe. We – de premier et moi – hebben digitaal contact gehad en ik heb ‘m nadrukkelijk gevraagd om in het regeerakkoord de woorden – de, het en een – vaak op te nemen. Tot mijn verrassing heeft de minister-president mijn adviezen letterlijk overgenomen en kan iedereen in het regeerakkoord zien dat mijn woorden een plek hebben gekregen in dit belangrijke politieke document.

Het is bij Johan niet anders gegaan. Laat ons wel wezen.
Nu wordt er weer van alles bijgehaald, dat Robesin Niccolo Machiavelli zou hebben gelezen, dat-ie eigenlijk de Koning van de Delta wil zijn, dat-ie Rutte naar de kroon zou steken en dat-ie bizarre uitspraken doet.
Johan heeft gezegd dat hij bij het schrijven van het regeerakkoord nauw betrokken is geweest. DAT had-ie op de nationale radio beter niet kunnen zeggen. Johan is daar helemaal niet nauw betrokken bij geweest, hij heeft slechts een mailtje gestuurd. Zoals Johan wel vaker doet naar mensen waar hij politiek zaken mee doet of niet.
Ik heb ook wel ’s een mailtje van Johan gehad.
Ik denk overigens dat Johan dezer dagen wel meer mailtjes aan het verzenden is.
Ook binnen eigen kring.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op De mailtjes van Johan Robesin

  1. Tom schreef:

    Kan Robesin zijn mailtje niet uitprinten en naast de regeringsverklaring leggen?

  2. Jaap van Peperstraten schreef:

    Johan Robesin moet blijven. Ik zal het waarschijnlijk nooit met hem eens worden, maar hij zorgt in ieder geval wel voor reuring in de gezapige provinciale politiek. Een cursusje zelfrefelctie voor Johan, het bestuur van de pvz naar een trainingscessie en alles komt goed

Reacties zijn gesloten.