Het heerlijke basale van de SP

De Socialistische Partij is sinds jaar en dag de actiepartij. In Oss en Vlaardingen zijn ze daar al tientallen jaren aan gewend, maar in onze contreien, waar de SP nog niet zo lang meedingt naar de kiezersgunst hebben we er pas recentelijk kennis mee mogen maken. Fons van Limpt en zijn familie (partij)leden pakte het een paar jaar geleden gelijk goed aan. Die Westerscheldetunnel moet tolvrij! eiste hij als SP-voorman. En waar Fons sindsdien ook komt, zit of rondwaart is het die tunnel moet tolvrij. Geen Van Beveren-geleuter over dat kan niet, omdat we daar als provincie zoveel geld in gestopt hebben. Nee, tunnel tolvrij! En Fons en de zijnen houden die kreet gewoon in de lucht en vergaren zieltjes voor de versterking van de rangen der rooien.
Heerlijk basaal zijn ze.
Die SP’ers.

Zo ook in het schone Hulst, waar onder de bezielende leiding van Ger van Unen, de SP actie voert voor het behoud van de leeszalen.
Niet dat de rooien zulke fanatieke lezers zijn, nee, dat niet.
Ze willen gewoon behouden wat er is.
De bibliotheken moeten blijven en in Hulst mag-ie niet naar de binnenstad.
Zo en niet anders.
Dat het dorp Vogelwaarde over een bibliotheekje beschikt is voor de SP vanzelfsprekend,
maar wie de geschiedenis kent zal zich afvragen of die bieb er uberhaupt had mogen komen.
Vogelwaarde zat begin ’90 dik onder de 2000 inwoners, de norm om in aanmerking te komen voor zo’n voorziening.
Bieb-voorzitter en oud-wethouder Harry Bruggeman wsit daar wel een oplossing voor, hij verzon er dik 200 inwoners bij en Vogelwaarde kreeg zijn biebje. Voor de SP telt het verleden niet. Die club wil houden wat er is, want arme mensen kunnen geen boeken kopen, die lenen. Althans in de optiek van conservatief rood.
Dat er allerhande moderne ontwikkelingen in het bibliotheekwezen gaande zijn en dat de bibliotheken op andere leest geschoeid worden is ook een verhaal waar je bij de SP niet echt mee aan hoeft te komen.
Arme en oude mensen hebben geen computers, internet en e-readers, die willen papier, hier.
Dus voert de SP actie voor het behoud van de biebjes.
Wilt U de bieb open houden?
OK, zet dan hier uw handtekening.
En zou verzamelt de afdeling Hulst honderden handtekeningen.
Binnenkort worden die aangeboden aan de burgemeester van Hulst, denk ik.
DE SP is tegen de sluiting van de bibliotheken.
U ook..
Heerlijk, zo basaal, zo simpel, zo doeltreffend.
maar uiteindelijk gaan ze wel dicht.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Het heerlijke basale van de SP

  1. Ron de Kort schreef:

    Tegenwoordig bestellen veel mensen bij de bieb de boeken gewoon via internet. Lekker gemakkelijk vanachter de pc. (http://www.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl/cms/index.php)
    Waarom immers maar beperkt blijven tot die paar boeken, die Vogelwaarde op de eerste verdieping van het Dorpscentrum te vinden zijn. Moelijk bereikbaar voor mensen die moeilijk ter been zijn door de steile stenen trap.
    Gewoon via internet bestellen en de boeken ophalen wanneer het jou uitkomt. En niet beperkt zijn tot die 7 schamele openingsuurtjes per week. Nee, straks alle avonden en weekends kun je er terecht om de boeken op te halen. Een stap voorwaarts dus. Ook vertellen ze er niet bij dat ook de kleinere dorpen met basischolen (Lamswaarde, Terhole, Clinge, Hengstdijk, Sint Jansteen enz) straks ook een mediatheek krijgen en ook daar dus de boeken kunnen worden opgehaald door de oudere mensch. Voor de kinderen van die basisscholen komt er een wisselcollectie boeken beschikbaar. Ze moeten gewoon het complete verhaal vertellen. Overal tegen zijn is niet moeilijk, maar dan sta je met je rug naar de vooruitgang.

  2. PeterU schreef:

    De SP presenteert ook vaak oplossingen en ageert bv al jaren tegen de privatiseringen die als een soort van natuurverschijnsel worden gezien door andere partijen. Maar ja, dan doe je net of ze gek zijn. Wil niet zeggen dat ze perfect zijn. Ze hebben hun streken. Maar vergeleken met de andere partijen doen ze het niet zo gek en ze hebben meer voeling met wat er leeft dan D66, PvdA, VVD, CDA en Bruin Rechts, ik bedoel Groen Links.

Reacties zijn gesloten.