De toorn van een natte scheet

Het is toch prachtig, niet? Dat zo’n natte scheet als Peter van Heemst, oud-kamerlid, nu PvdA-raadslid in Rotterdam, gaat roepen -via Twitter nota bene – dat Lein Labruyere, ook bekend als de Bakker van Domburg, na zijn gegraai in de InHolland-potten in de sociaal-democratische ban moet worden gedaan. Geloof maar dat de Telegraaf het leuk vond dat Van Heemst partijvoorzitter Ploumen opriep om Zeeuwse Lein te royeren.
Al was het alleen maar om aan te geven dat de PvdA integriteit zo hoog in het vaandel schrijft.
Nou hallo poepoe.

Van Heemst kreeg vrij rap antwoord van een woordvoerster van Ploumen (korte lijntjes binnen de PvdA, maar dit geeft ook de status van Van Heemst binnen de partij aan). Zij gaf aan dat Labruyere “voorlopig geen andere functies binnen de partij krijgt en dat nieuwe niet aan de orde zijn”. Ik verbaas me eigenlijk over dat woordje “voorlopig”.
Houdt dat in dat zodra de storm geluwd is – en ik zie dat eerlijk gezegd ook vrij rap gebeuren – Lein weer meemag doen met het selecteren van kandidaat-kamerleden, benoemen van partijbonzen en bonsjes en weer bemiddelen mag bij interne PvdA-botsingen. Want laat ons wel wezen. Lein wist, na jaren paaien en smoezelen, uitstekend zijn weg binnen de sociaal-democratische geledingen.
Voorlopig niet dus.
Wel ik moet eerlijk zeggen dat een andere PvdA-van statuur, de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher van begin af aan een stuk duidelijk en stelliger is geweest in zijn standpunt ten aanzien van groteske graaiers. “Voor de rechter ermee”, wist hij.
Of het zover komt durf ik te betwijfelen.
Ik denk dat de heren,dame bestuurders van InHolland met Doekle Terpstra en het ministerie wel tot een of ander vergelijk zullen komen en dat dan vervolgens de hele affaire verdwijnt onder de mantel der liefde. Naar mijn overtuiging bieden de bevindingen van de inspectie voldoende aanknopingspunten om het hoger onderwijs in de breedte door te lichten. De inspectie heeft al toegezegd nader onderzoek te doen naar de buitenlandse avonturen van de Friese Hogeschool (Stenden University). Ik hoop op meer en – om het bij Asscher te houden – gangen naar de rechter…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.