Dag mei, hallo juni

Tijd vliegt, tijd vervliegt. Voor je het weet is een dag, een week, een maand voorbij. Mei 2011 is niet meer, geschiedenis bijkans. Vorig jaar was ik over mei aan het klagen, omdat mijn lezers niet inlogden, uitstedig, uitlandig waren, met vakantie en zodoende geen tijd hadden of gelegenheid om mijn schrijfsels te lezen. De ene mei is de andere niet. Dat hebben we gemerkt aan het weer, dat was zo mooi, zo droog.
Mei 2011 was voor deze scribent ook mooi. Bijna 6000 mensen kwamen op visite om te lezen hoe de Roompot in Zeeuws-Vlaanderen zijn reputatie aan het verspelen is. Ze lazen hoe Vestrock Hulst als festivalstad op de kaart gaat zetten en hoe de Bakker van Domburg InHolland in de problemen heeft geholpen en wel zo diep dat het instituut wellicht nooit meer uit die put komt. Ze lazen over het flitsnieuws van het Zeeuwse Halfformaat – voorwaar een journalistieke verrijking – en eenzelfde poging van Omroep Zeeland en natuurlijk over Johan R., de vriend van de premier en zijn stemgedrag voor de Eerste Kamer.`
Dankzij die lezers klom Gremberghe’s Blog op de mondiale ranking van websites van de 20.264.737e plaats naar de 18.705.236e plaats. Dat op een totaal van ruim 26 miljard sites! Een stijging van maar liefst 1,5 miljoen plaatsen. Wow, zou Eddy Wally zeggen, ongelooflijk.
Nou, ik zal er maar niet van naast mijn schoenen gaan lopen, voor hetzelfde geld duikel ik volgende maand weer een paar miljoen plaatsen.
Ik wil met het bovenstaande alleen aangeven hoe druk het op het internet is, hoeveel sites vechten, snakken, hongeren naar aandacht. Het wordt steeds moeilijker voor bloggers, bedrijven, instellingen en organisaties om zich nadrukkelijk op het net te manifesteren. Vooralsnog schrijf ik nog maar even door. Voor mezelf, maar vooral ook voor u. Moge juni een schone maand worden..

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag mei, hallo juni

  1. Edwin schreef:

    De volgende grote oorlog gaat niet om olie of water, maar om aandacht. Maar zonder gekkigheid: de impact van de overvloed en de korter wordende aandachtsspanne wordt wel vaak onderschat. Het is een heel ander landschap geworden, in vrij korte tijd. Razend interessant, maar ook best ingewikkeld.

    Maar laat het inderdaad geen reden zijn om niet te schrijven. Niches zijn van groot belang vind ik.

Reacties zijn gesloten.