Brabantse stront enzo…

Kijk de ZMF maakt zich natuurlijk terecht zorgen over de gevolgen van de rioolwaterlozing van die Brabanders op de Westerschelde. Dijkgraaf Jozeph Vos van waterschap De Brabantse Delta (Brabantse Delta?) mag dan een beetje neuzelen dat het allemaal wel ’s meegevallen, maar dat is natuurlijk niet zo. Zowat de dagelijkse behoefte van alle Brabanders (dat zijn er pakweg een miljoen) is in een keer in de Westerschelde gekieperd, ongezuiverd en onbehandeld. Enig idee hoeveel pisbakken vol dat is en hoe groot die grote Brabantse boodschap is? Bepaald geen kattepies. Voorwaar.

En de ZMF maakt zich natuurlijk terecht zorgen. Wie jij wat die Brabanders de voorbije dagen gegeten hebben? Misschien wel tonnen van die Ehec-komkommers? Zitten straks ook de Zeeuwse garnalen, de lamsoor en de zeekraal verheven van buikgriepbacteriën. Let maar ’s op. Het laatste woord is over die baggerlozing nog niet gezegd.
En wij Zeeuwen, braaf, duf en volgzaam, pikken allews maar.
Nou dat moeten we niet doen.
Ik roep bij deze alle Zeeuwen – mannen, vrouwen, kinderen en onzijdig – op om de eerstkomende tien jaar – bij reizen door het Brabantse land – de behoefte vrijelijk de loop te laten in bossen, op de hei, langs ’s Heren wegen of in Brabantse waterlopen.
Laat ons dat volk met gelijke munt terugbetalen!!

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.