Als dan de hogere politiek faalt?

Hedenvandaag reed ik met mijn autootje van Terneuzen naar Hulst en luisterde naar het nieuws op onze Zeeuwsche Omroep. Twee zaken bleven me -achteraf gezien – bij. Een opmerking van  – ik dacht – verslaggever Koppejan die zei : “Als de berichten kloppen, dan moet Zeeland kiezen tussen de WCT of de Hedwigepolder.” En een reactie van staatssecretaris Henk Bleker die sprak: “Wat voor hoger politiek er achter zit weet ik niet, maar het deugt niet.”

Als de berichten kloppen. Zo’n zinnetje, dan zou ik nooit zo in de uitzending hebben gezegd. Absoluut niet. Je zorgt er met dat soort uitlatingen voor dat mensen, luisteraars gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid van je eigen berichtgeving. Feitelijk is het not done om dit te zeggen, maar helaas – en Koppejan is dan nog een van de betere medewerkers – laat Omroep Zeeland op het gebied van journalistieke slagkracht het nogal eens afweten.
Het kopiëren van en uit andere media is gewoongoed en wat nog erger is is het voortdurende als/dan – gemekker. “Als de hemel naar beneden komt, dan zijn we in de wolken.” Als/dan en hebben we ook nog de stellingen, van de dag, van de week, van weet ik wat, de polls en de top tienen, veertigs en wat al niet meer. Foefjes om zogenaamd nieuws te creeëren. Mensen op Walcheren kunnen beter eerder dood gaan dan zich in Terneuzen laten behandelen. bent U het ermee eens of niet. Ja, 56 procent vindt dat de Walchenaren beter vervroegd dood kunnen gaan dan zich in Terneuzen laten behandelen. 22 procent zegt nee, 22 procent heeft geen mening. Ik hoor het vervolg al: “Nou gedeputeerde Van Heukelom de meeste Zeeuwen gaan liever eerder dood dan dat ze zich in Terneuzen laten behandelen, dat is nogal wat. Wat vindt U ervan….”
Nou ja.
Als de berichten kloppen, dan wil Bleker de Zeeuwen laten kiezen tussen Hedwige en WCT. Ben je gek. Bleker is -zoals-ie zelf zei- met hogere politiek bezig die niet deugt.De pot verwijt de ketel (ic de Russen) dat-ie zwart ziet.
Bleker heeft helemaal niets met die afgelegen polder daar aan de Belgische grens.
Reken maar dat de bewindsman van Karla Peijs en vele anderen meegekregen heeft dat er een verdrag met de Belgen gesloten is en dat dat uitgevoerd moet worden. Kijk, dat-ie omwille van de goede vrede met PVV en VVD te bewaren – nog eens op zoek ging naar alternatieven werden getolereerd. Nou, wat doet Bleker vervolgens, die komt met alternatieven aanzetten die allemaal een grotere maatschappelijke impact hebben dan het onder water zetten van die kale polder, de Zeeuwen gaan jammeren. Jamaar, die Braakman, dat kost veel meer dan die Hedwige en de gevolgen zijn funest, roepen bestuurders. Wij pikken dit niet, roepen de bonzen van Dow en hup – exit Braakman. Alternatief de WCT-compensatiegronden voor de natuur van Zeeland Seaports. De Staten van Zeeland zijn daar in meerderheid mordicus tegen, ja allicht, die inbrengen betekent voorgoed de WCT afvoeren. ZSP kankert terecht hardop mee.
Jaja, de hogere politiek van Bleker.
En straks kan-ie zeggen, er waren alternatieven, jullie wilden niet, welnu äls de berichten uit Zeeland kloppen, dan moeten we toch maar de polderdijk doorsteken…”

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.