Wind – header mei

Ik heb niets tegen alternatieve, tegen groene, energie. Integendeel. Ik vind de aandacht voor andere energieopwekking dan met fossiele brandstoffen meer dan verdiend. Shell mag dan beweren dat de voorraden olie nog nooit zo groot geweest zijn, de realiteit is ook dat er nog nooit tevoren zoveel fossiele brandstoffen worden verstookt.
Ik gun de ontwikkelingslanden, de nieuwe economische machten in opkomst, hun ontwikkelingsmogelijkheden, hun kansen op welvaart en welzijn. Alleen om die reden al is het noodzakelijk om alle kennis en vernuft van het mensendom aan te grijpen om nieuwe opwekkingsmogelijkheden te ontwikkelen en te gebruiken. Alleen vraag ik me af of bijvoorbeeld al die windturbines moeten staan zoals ze staan. Middenin het polderland, met een zo’n groot ruimtebeslag. Waarom niet veel meer, zoals toch ook gebeurt, op industrie-en haventerreinen. Waarom duurt de ontwikkeling van windmolenpark in zee zo lang in onze contreiten, terwijl ze in de UK allang en breed draaien. Waarom zo?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.