Bericht aan mijn lezers – mei ’11

“Potjandorie, dat wordt niets deze maand”, dacht ik hardop toen na de eerste aprilweek de lezersstatistieken mij zwaar op de maag vielen. Het lag ook aan mezelf, want ik stond er in eerste instantie niet bij stil dat ik zelf een week met vrouw op stap was geweest en dientengevolge geen enkele post op dit blog had nagelaten. Lezers en continuïteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We niets te melden heeft, trekt uiteindelijk geen lezers.
Het tij keerde evenwel nadat vriend Robesin zijn torenarrangementje was aangeboden en hij in de grote media klein werd gemaakt. Een spoeddebat volgde in het parlement. Robesins avonturen en uitlatingen waren goed voor de meeste hits op dit blog, op de voet gevolgd door een verslagje in woord en beeld van een tochtje van mij door mijn schone woonplaats Hulst. Dat Zeeland en de Zeeuwen nu echt niet alle vertrouwen heeft – maar hen het voordeel van de twijfel gunt – in het nieuwe Zeeuwse bestuurscollege is niet bijster verrassend. De berichten daarover werden goed gelezen. Zo ook mijn commentaar op de twitterende dienders, die – en dat moet ik ze nageven – onmiddellijk enkele aanbevelingen van deze scribent overnamen. Ik wens de wijkagenten veel succes toe met nu sociale media-avontuur zeker als dat Zeeland een beetje veiliger maakt. Deze berichten en de respons erop maakten april tot een doorsnee lezersmaandje met circa 4200 bezoekers. De mooie maand april zit er op, de meimaand is begonnen. Ik wens al mijn lezers een fijne voorjaarsmaand toe met veel leesgenot.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Bericht aan mijn lezers – mei ’11

 1. Edwin schreef:

  Toch zou je ook eens moeten proberen wat er gebeurt als je rss-feeds volledig aanbiedt. Die lezers komen dan niet als unieke bezoeker naar het weblog, maar lezen het verhaal wel elders. Steeds meer mensen lezen feeds of berichten elders. In het geval van onvolledige feeds is doorklikken verplicht. Daar heb je niet altijd tijd voor en op een mobieltje is het zelfs erg onhandig. Gevolg is dat je dan vaak doorgaat naar de volgende bron.

  Aan inzichten in lezersgedrag doet die stap overigens niets af. In Feedburner kun je goed zien wat RSS-abonnees doen.

  Misschien toch eens overwegen?

  • Gremberghe schreef:

   Dank voor je reactie Edwin.
   De overweging is al even in overweging, maar krijgt binnenkort nog wel een vervolg. Laat ’t je nog weten.

Reacties zijn gesloten.