Zorgen om de zorg

Vier jaar lang heeft gedeputeerde George van Heukelom zich niet bemoeid met de Zeeuwse ziekenhuisperikelen, terwijl hij dat als portefeuillehouder makkelijk had kunnen doen. Pas in de aanloop naar de statenverkiezingen ging de SGP’er even los en sprak zijn zorgen uit over de verwikkelingen bij de Admiraal de Ruyter hospitalen. Nu, terug in het zadel, kondigt de bestuurder aan dat er gesprekken moeten over de ziekenhuiszorg in Zeeland nu en straks.

En meer nog, er komt een werkgroep die bestaat uit het ministerie van Volksgezondheid, verzekeraar CZ, de vakbonden en gedeputeerde Van Heukelom. Ook de directeuren van het Admiraal de Ruyterziekenhuis en ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen doen mee aan de gesprekken. Het doel van de gesprekken en de werkgroep is om een impuls te geven aan de kwaliteit van de zorg in Zeeland. En dat baart me nu wezenlijk zorgen.
Wachten tot de boel een echte rotzooi is en
dan de kwaliteit van de zorg voorop stellen.
Dat baart me wezenlijk zorgen.
En de commissie spreekt straks niet alleen over Midden-Zeeland, nee
ook Zorgsaam moet netjes aanschuiven omdat Middelburg dat wenselijk acht.
Dat baart me wezenlijk zorgen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Zorgen om de zorg

  1. Michiel Groeneveld schreef:

    Hear, hear!

Reacties zijn gesloten.