Geen Europese streep door Waterdunen

De Broederschap voor de ontwrichting van Zeeuws-Vlaanderen, de Anti-Brigade, de mannen van tegen,tegen,tegen of liever de Vrienden van Waterdunen Nee moeten er toch een beetje de pest in beginnen krijgen. Nadat ze vorige week door Rijkswaterstaat en anderen geweerd werden uit het infocentrum voor de dijkwerken in Breskens volgde vandaag een nieuwe domber. En een flinke. De Vrienden hadden namelijk gedacht Europa achter zich te kunnen krijgen, omdat zij van mening waren en nog steeds zijn dat het Waterdunenproject met staatssteun van de grond zou worden getild. Iets wat tegen de Europese regels is, maar nee, de Europese Commissie gaat er nu van uit dat er in het plan Waterdunen bij Breskens “geen sprake is van staatssteun”.

Dat antwoordt eurocommissaris Joaquin Almunia op vragen van PVV-europarlementariër Lucas Hartong, die de Vrienden voor hun kar hadden gespannen. Het bericht in de PZC meldt voorts: ” De provincie en recreatiebedrijf Molecaten werken samen om de Oud-Breskenspolder om te toveren in een recreatie- en natuurgebied. Hartong legde de kwestie voor aan Almunia. Die antwoordt nu dat er geen sprake is van staatssteun ‘indien de marktwaarde van de grond is vastgesteld via een taxatie door een onafhankelijke deskundige’. In het geval Waterdunen is dat wel degelijk gebeurd, geeft Almunia aan.”
Ik ben bang dat de Vrienden door de tegenvallers zich geenzins uit het veld zullen laten slaan en dat het verzet tegen het grootschalig recreatie-en natuurproject niet zal luwen. Integendeel. De voorstanders zijn gewaarschuwd. Parkeer auto’s in de garage, reken weer om roddel-en achterklap en sta niet versteld van rare mailtjes en andere zaken. Wordt vervolgd.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Geen Europese streep door Waterdunen

 1. guus langeraert schreef:

  Gremberghe, DANK , VEEL DANK voor weer AANDACHT, dat doet velen goed.

  ” Ik ben bang dat de Vrienden door de tegenvallers zich geenzins uit het veld zullen laten slaan en dat het verzet tegen het grootschalig recreatie-en natuurproject niet zal luwen. ”
  GOED GEZIEN !!!
  We hebben nog best wat pijlen op onze boog.
  ” Integendeel. De voorstanders zijn gewaarschuwd. Parkeer auto’s in de garage, reken weer om roddel-en achterklap en sta niet versteld van rare mailtjes en andere zaken. ”
  Maar …. aan deze on-mogelijkheden ( voor ons ) hadden we niet gedacht, we blijven netjes.
  ” Ons bin nie kwaet, mae ons bie kwaet emaekt ” zeggen ze op de rechter WesterSchelde-oever !!!

 2. guus langeraert schreef:

  Even een overzicht van de door de ” Vrienden van Waterdunen NEE !!! ” geplande activiteiten voor de komende periode. Sommige zijn reeds in gang gezet .
  * Samen met de Stichting ” Red Onze Polders ” verzet aantekenen bij de Raad van State ,
  * Vanuit de ” Vrienden van Waterdunen NEE !!! ” reageren op het in de StaatsCourant afgekondigde voorstel tot onteigening van gronden in de OudBreskensPolder,
  * Inspreken in een komende commissie-vergadering van de Raad der Gemeente Sluis,
  * Bezwarende feiten verzamelen m.h.o.o. overheidssteun aan die grote internationale recreatieondernemer ; dit op aangeven / verzoek van de Europese Commissie.
  * ( blijvend ) aandacht trachten te generen in de pers,
  * een ludieke actie onder huidige genieters / bezoekers / toeristen van / in de Oud BreskensPolder.
  U ziet het ” auto’s hoeven niet in de garage ” ,
  u hoeft uw haren niet te laten rijzen voor ” roddel-en achterklap ” ,
  ” rare mailtjes ” ( Waar zit – eventueel – op uw toetsenbord de delete-knop ? )
  en
  ” andere zaken ” . Welke andere zaken ?
  ” Wordt vervolgd.” …daar werken we graag aan mee.

Reacties zijn gesloten.