“Dag meneer Robesin..”

“Dag meneer Robesin, welkom in het Torentje. Goede reis gehad vanuit het verre Zeeuws-Vlaanderen, Jaja, dat is een heel eind…Ja Kijk, daar hebben we heer Wilders. (aangenaam, aangenaam, handjes handjes)…Zo gaat U zitten. Dus U denkt iets voor onze coalitie te kunnen betekenen meneer Robesin? Mooimooi…”

“Nee, meneer Robesin we kunnen U echt geen gouden bergen beloven in ruil voor uw steun. Zo werkt dat niet. Nee, we beloven u wel dat die ontpoldering niet doorgaat in die – hoe heet die polder ook alweer- o ja Hedwigpolder. Daar komen we wel uit en ja nieuwe natuur, ja die legt die kabinet sowieso niet meer aan….”

“Ach nee, dat kunnen we niet maken. Dat Zeeuwse Tongproject om zeep helpen, subsidiekranen. Nee, daar krijgen we weer geduvel mee met het CDA en dat kunnen we ook niet hebben. Een tolvrije Westerscheldetunnel? Ja maar meneer Robesin, die is niet meer van het Rijk, die is van de provincie, daar hebben we niks meer over te zeggen…”

Nou is notabene Job Cohen verontwaardigd op het kleine paaiproject van Rutte en Wilders in het Torentje. Of Robesin steun geeft aan de club van Nagel of de Onafhankelijken de liberalen een dienst bewijzen is toch feitelijk lood om oud ijzer. En dan dat geleuter dat Robesin iets aangeboden zou hebben gekregen. Ja, zijn moment in het Torentje, zijn 15 minuutjes in de politieke spotlights en natuurlijk een bakje koffie…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op “Dag meneer Robesin..”

 1. Jaap van Peperstraten schreef:

  Het is zo stilletje rondom het statenlid Babijn.In zijn CV tref ik het volgende aan: Lid Schaduwfractie van de Onafhankelijke Senaats-Fractie in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Op wie gaat hij stemmen?
  Voor de verkiezingen van de provinciale staten meldde hij het onderstaande.
  Een stem op de PvZ is ook een stem voor de Eerste Kamer

  Een stem op de Partij voor Zeeland bij de verkiezingen van Provinciale Staten op 2 maart a.s. is tevens een stem voor de vertegenwoordiging van de PvZ in de Eerste Kamer. De Partij voor Zeeland is namelijk aangesloten bij de landelijke “koepel” OSF,

  Onafhankelijke Senaats Fractie. Momenteel heeft de OSF 1 zetel in de senaat, t.w. Hendrik ten Hoeve. Onze belangen zijn daar in goede en vertrouwde handen. De (hopelijk) nieuwe fractie van de PvZ in Provinciale Staten kiest in mei haar eigen (OSF)kandidaat voor de Eerste Kamer. Een Zeeuwse kandidaat, voorgedragen door de Partij voor Zeeland: François Babijn uit Oostburg, raadslid en burgercommissielid economie en mobiliteit in de Staten. Hij staat op de PS-kieslijst op de vierde plaats.

Reacties zijn gesloten.