Bericht aan mijn lezers, maart

Een beetje later dan anders, vrouw en ik moesten er even uit, bericht ik u even over mijn blogbeslommeringen van de voorbije maartmaand. In tegenstelling tot andere – echte – media in Zeeland heb ik geen last gehad van een dalend aantal lezers, volgers of criticasters. In totaal werden mijn bijdragen door zo’n 5000 lezers bekeken. Procentueel komt dat uit op een groei van acht procent.
De meeste aandacht ging uit naar de pogingen van Morres om in Hulst de detailhandel om zeep te helpen met de verkoop van typische kleinhandelwaren in het Morrescomplex. Gek genoeg vond burgemeester Mulder van Hulst nog voor ik iets geschreven had dat ik onzin bezigde. Het is echter nog opmerkelijker dat enkele weken later Morres besloot om van de verkoop van kinderkleding en nog wat nadere zaken toch maar af te zien. Veel aandacht ging voorts uit naar het sasse spookhuis, dat inmiddels tegen de vlakte is gegaan. Waar de geesten nu rondwaren is onduidelijk. Een behoorlijke groep lezers hield verder stil bij de penningmeester van de IJzendijke krulbollers, die kans had gezien om in 15 jaar tijd 164.000 euro te verduisteren. de man is inmiddels vetroordeeld, maar omdat hij zo lang zo goed zijn malversaties wist te verbergen bleek een groot deel van zijn praktijken al te zijn verjaard en kon hij daarvoor niet worden veroordeeld. Een gotspe noem ik dat.
Net zoals overigens het feit dat een oud-ambtenaar jarenlang de bouw van een recreatiepark in Cadzand wist te traineren en vorige week, maar dan in zijn hoedanigheid als wethouder de feestelijke begin van de bouw van het complex bijwoonde, maar dat even terzijde.
En ja, dan was er nog al die aandacht voor Harry. Harry van Waveren, de scheidende gedeputeerde, waarover in de pers zoveel kritiekloze kul verscheen. Mensen met een geweten ging in dit journaal op zoek naar andere stukken en vonden er een paar.
Wellicht voeg ik daar binnenkort nog wel het een en ander aan toe.
Maart was – ondanks of wellicht juist door de statenverkiezingen – een vrij nieuwsarme maand. Hopelijk brengt april meer ergernis, verbazing of jolijt. We zullen zien…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.