Ambtsketen en de Efteling

Die pakweg 200 burgemeesters die zich in de Efteling, omwille van een nieuwe attractie van dat pretpark, lieten feteren om zo aan 100 gratis kaartjes te komen voor hun burgers, moeten onmiddellijk door de minister van Binnenlandse Zaken op hun nummer worden gezet. Ten eerste omdat zij hun ambt voor commerciële doeleinden hebben laten misbruiken en ten tweede omdat ze veelal ook nog zo stom waren om hun ambtsketen om te doen en dat is bij wet verboden. Buiten de eigen gemeente mag die ketting niet op de borst hangen, het mag gewoon niet.

Veel burgervader zullen hun optreden in raden en in commissievergadering goedpraten. “Het was niet voor mezelf, de kaartjes krijgen een goede bestemming, het is een stukje promotie (ja, van de Efteling dombo’s)…”

foto PR De Efteling

Allemaal mooi en aardig, maar het zijn diezelfde dombo’s die vervolgens klagen over de uitholling van het ambt, van hun functie. Het zijn dezelfde types die vinden dat zij door de politiek verantwoordelijken (raad en wethouders) aan banden worden gelegd. Tja, en eigenlijk bewijst deze stunt van een pretpark maar weer ’s dat we het best van deze benoemde brigade (van hoofdzakelijke grijze mannen) afmoeten.
Binnenlandse Zaken dient snel een lijst te maken van de lieden die in dit circus hebben opgetreden. Van herbenoeming van deze lieden kan geen sprake meer zijn.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ambtsketen en de Efteling

  1. Goed gezegd Conny. Naast enkele mindere, ken ik een hoop goede burgemeesters; van die groep zal een behoorlijk deel buurgemeente Ravelijn bezocht hebben. Ik kan het niet zo heel erg vinden. ‘IJdelheid der ijdelheden’…
    Het is goed dat je de status van het ambt aan deze gebeurtenis verbindt. Laten we die burgemeesters toch rechstreeks gaan kiezen! Politieke verantwoordelijkheid pas na democratische besluitvorming. Dat blijft voorlopig toekomstmuziek.

Reacties zijn gesloten.