Krulbollen = linkse hobby

Het bericht over de rechtszaak tegen de voormalige penningmeester van krulbolvereniging Molenzicht in IJzendijke, tegen wie een jaar gevangenisstraf tegen geëist werd door het OM in Middelburg omdat hij ruim 164.000 euro (in tien jaar tijd) verduisterd zou hebben, heeft me hooglijk verbaasd. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat niemand in het bestuur van die club – met 115 leden – in de gaten heeft gehad dat er zo veel geld verdween. Ik weet niet wat de club zijn leden aan contributie vraagt, maar als er zo’n bedrag jaarlijks kan verdwijnen is er iets goed mis.

Als de man veroordeeld wordt moet deze zaak voor subsidieverleners (gemeente en provincie) toch – in mijn ogen althans – aanleiding zijn om de boeken van dit soort verenigingen eens goed tegen het licht te houden. Wat bij Molenzicht kan, moet elders ook niet uitgesloten worden. Dat de penningmeester een greep in de kas van de club gedaan heeft valt niet goed te praten, maar dat de vereniging dergelijke bedragen jarenlang kon missen is ook bijzonder. Als je nota bene als vereniging voor een internationaal toernooi een beroep moet doen op de provincie voor subsidie – en dan ook nog 3500 euro krijgt – gaat er bij mij ook niet in.
Nu de provincie en de gemeente staan voor forse bezuinigingen op cultureel en sportgebied lijkt deze zaak me meer dan een signaal om de boekhouding van de schutterij-, krulbol-, ouderen- en sportverenigingen eens goed door te lichten. Het moet gedaan zijn met die linkse hobbies, nou ja, links?

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Krulbollen = linkse hobby

  1. Sander schreef:

    164.000 is inderdaad wel een absurd bedrag voor een vereniging met 115 leden, laat staan een krulbolvereniging!

  2. Jaap van Peperstraten schreef:

    Het zal de kantinewinst wel zijn en dat valt naar ik weet buiten de subsidieverordening. Het is overigens niet de eerste en de laatste club waar zo iets gebeurd. De Kascontrolecommissie, als die er was, heeft hier niet gefunctioneerd.

Reacties zijn gesloten.