Kanaalkruising Sluiskil kiest voor eigen infocentrum

KKS, de ondernemerscombinatie die de tunnel bij Sluiskil gaat bouwen, zit klaarblijkelijk nogal ruimpjes in de centen. De Europese aanbesteding van de tunnel ging de deur uit voor 203 miljoen euro, maar het bedrag dat uiteindelijk nodig is (ook voor wegen en bijkomstigheden) komt inmiddels uit op 293 miljoen euro. Bijna 20 miljoen meer dan het oorpronkelijke budget van 275 miljoen euro waarvan overigens nog afgevraagd kan worden of onze Belgische vrienden uiteindelijk met 25 miljoen over de brug komen voor de tunnel bij Sluiskil. Hoe het ook zij, er wordt lekker met budgetten gegoocheld en als dat kan, dan kan KKS natuurlijk zondere enige gene besluiten om in Terneuzen een tijdelijke tunnelinformatiecentrum te bouwen.

Maanden is de club aan het zoeken geweest naar tijdelijke huisvesting voor het centrum en wat kantoorpersoneel. Gedacht werd aan plaatsje in de nieuwe (te grote ) centrale brandweerkazerne van Terneuzen, vlakbij de plek waar over een jaar of wat de tunnelboor uit de grond piept. Een van de zalen bij Snowbase was een optie, dan hadden belangstellenden van het zonneterras zo de tunnelbuizen in kunnen kijken. De tunnelmensen hadden zelfs in het infocentrum voor de biobased chemie kunnen kruipen (waar eigenlijk nog geen bestemming voor is gevonden), maar nee de tunnelbouwers – goeddeels dezelfde meute die betrokken was bij de bouw van de Westerscheldetunnel – besloten een eigen tijdelijk onderkomen te gaan optrekken voor ettelijke tonnen in plaats van tijdelijk te huren. De gemeente zal waarschijnlijk grond beschikbaar moeten stellen voor de bouw van het centrum dat een exporuimte, een filmzaaltje en kantoren zal herbergen. Omniet…
De gemeente zal waarschijnlijk voor parkeerruimte en infrastructuur moeten zorgen..Omniet…
Wedden dat U en ik dit soort fratsen uiteindelijk zullen betalen via de tol van de Westerscheldetunnel of hogere gemeentelijke lasten? Of niet…
De kanaalkruising Sluiskil (vandaar de naam van de bv KKS) moet in 2015 gereed zijn.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Kanaalkruising Sluiskil kiest voor eigen infocentrum

 1. Michiel Groeneveld schreef:

  Benieuwd of Ingo de Moor hier nog op reageert……..

  • Gremberghe schreef:

   Is natuurlijk gewoon geld weggooien, verspillen noemen ze dat..Ingo de Moor zit daar toch niet mee..

  • Tom schreef:

   Moet het college nog instemmen met een tijdelijk infocentrum? Naar mijn mening kunnen ze dan ook zeggen dat er in de directe omgeving nog genoeg leeg staat en dat er geen noodzaak voor een tijdelijk extra gebouw is, zodat de KKS dus maar een bestaande lege ruimte op moet zoeken voor hun infocentrum.
   De skihal lijkt mij een prima locatie.

 2. Tom Aarts schreef:

  Vreemd de daadwerkelijke offertes voor de bouw zijn ingeleverd op het moment dat van crisis nog geen sprake was. Bouwend Nederland had werk zat en rekende stevig. Tussen de offertegang en de daadwerkelijke aanbesteding kwam plots een crisis opdoemen, met niet te misverstane consequenties voor datzelfde Bouwend Nederland. Wie nu bouwt heeft hordes aannemers die graag voor de meest gunstigste prijs bouwen. Dus ipv geld tekort ( 20 miljoen ) verwacht je toch een cent terug in het laatje komt door beter inkopen. Maar misschien is dát geld al wel voorzien van een doel…………………….

Reacties zijn gesloten.