Politie wil geen dienst met Oudjaar

Als de Zeeuwse gemeenten meer en beter samenwerken in aanloop naar de jaarwisseling, dan hoeft de politie waarschijnlijk minder mensen in te zetten tijdens Oud en Nieuw. “Dan kunnen we meer agenten inzetten voor andere werkzaamheden”, zei commissaris K. van Rooyen van de Zeeuwse politie woensdag tegenover de Zeeuwse burgemeesters. Nou, ik vind deze oproep van een politiecommissaris wel van zo’n petitepeuterigheid dat het mij niets verbaasde dat geen van de dertien Zeeuwse burgervaders zich genegen voelde om dit jaar de rol te spelen van Oud@Nieuw-coördinator.

Van Rooijen doet net of de politie elk jaar voor verrassingen komt te staan met oudejaarsavond. De commissaris verwijt de gemeenten te laat met plannen te komen voor de jaarswende. Plannen. Hallo, ik weet zeker dat de burgemeesters van Middelburg en Terneuzen wat extra inzet claimen voor mogelijke incidenten in de gereformeerde bolwerkjes van Anrnemuiden, Hoek en Zaamslag. Ook op Tholen en de Bevelanden heeft het bestuur graag met leden van de Hermandad achter de hand, omdat het wel eens mis kan lopen, maar zelfs dan. Zelfs als het in Zeeland misloopt, dan valt het in deze provincie nog mee.
Van Rooijen doet net of door toedoen van gemeentebesturen uren aan politieinzet kunnen worden bespaard voor andere doeleinden en daar geloof ik geen biet van….
De politie wil gewoon niet meer dienst doen op Oud & Nieuw, maar dat durfde Van Rooijen niet te zeggen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.