Terneuzen vreest voor verlies invloed

Een aantal dagelijkse bestuurders van Terneuzen maakt zich zorgen.
Zorgen om het verlies aan invloed. Zorgen om een nog verder verlies aan invloed in Middelburg, binnen de provincie en elders op deze grote wereld.
De voorbije jaren werd er met enige regelmaat geklaagd in het stadhuis van Bakema over het feit dat Terneuzen amper een voet tussen de deur kon krijgen bij het provinciebestuur, dat de grootste gemeente van Zeeland tekort werd gedaan en dat de economie van de Kanaalzone verworden was van het ooit zo glorieuze trekpaard tot een knekelknol die voorbestemd is om in de lijmfabriek te eindigen. Niet voor niets deed burgemeester Jan Lonink enige weken geleden in Gent nog zijn beklag over de weinig stimulerende rol van Zeeland Seaports en Impuls Zeeland. Uitlatingen waar-ie vervolgens een dag later weer grotendeels op terug kwam, maar alla..

De tanende invloed van Terneuzen in de provinciale politieke arena dreigt met de komende verkiezingen alleen meer te worden vergroot, zo hebben analyses van de heren bestuurders in Neuzen uitgewezen.
Zeeland telt 380.000 inwoners, daarvan zijn er zo’n 55.000 Terneuzenaren en dat is weer ruwweg 15 procent.
De Staten van Zeeland tellen 39 zetels. Houden we de evenredige vertegenwoordiging aan, dan zouden er na de komende statenverkiezingen pakweg zes statenleden op het pluche moeten zitten afkomstig uit Groot-Terneuzen, maar de kans dat dit aantal gehaald wordt is buitengewoon klein. Een blik op de kandidatenlijsten zegt voldoende. Vrijwel alle partijen hebben geen (op SP en PvZ na) hebben geen kandidaten uit Terneuzen op verkiesbare plaatsen staan. Het gevolg, zo redeneren ze in het stuurhuis van Bakema, is dat er slechts enkele Terneuzenaren gekozen zullen worden als statenlid. En dat dit dan ook nog eens mensen zullen zijn van de club van Robesin – de Partij voor Zeeland dus – daar zijn ze in Terneuzen nu niet echt blij om.
Naar verluidt zou een van Neerlands langszittende wethouders zelfs overwegen om een persoonlijke campagne te gaan voeren om hem als Terneuzense PvdA’er met voorkeursstemmen in de statenzaal te krijgen.
Ik ben benieuwd of-ie het zal aandurven.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Terneuzen vreest voor verlies invloed

  1. Pingback: Tweets die vermelden Terneuzen vreest voor verlies invloed | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.