Het broodje ham en de islamisering van Nederland…

Eet U het wel eens. Een broodje ham. Prima, blijven doen, want met zo’n lapje varkensvlees tussen twee broodhelftjes bent U lekker Hollands bezig. Nooit bij stil gestaan zeker. Dat U met het nuttigen van een broodje ham de islamisering van onze samenleving een halt toeroept. Het broodje ham is verworden tot een sleutelissue in onze bedreigde samenleving. Voorwaar. Zelfs minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) moet zich er druk om maken, maar doet dat liever niet. De bewindsman vindt het geen probleem dat politieagenten sinds kort een lunchpakket krijgen waaruit het broodje met ham is verdwenen. Dit tot grote woede van de beschermheren van Neerlands Goed en Vrijheden, de PVV-Kamerleden Geert Wilders en Hero Brinkman, die hiertegen bezwaar hadden gemaakt.

Want, zo redeneren de kamerleden als de politie geen varkensvlees meer in het lunchpakket krijgt is dat een gevaarlijke zaak. De PVV’ers noemden het lunchpakket zonder ham ‘een voorbeeld van onacceptabele islamisering in Nederland.’ Donner bestrijdt dit. Hij en minister Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid en Justitie) vonden het gewoon makkelijker lunchpakketten te verstrekken zonder varkensvlees. Veel agenten hebben hier om diverse redenen bezwaar tegen gemaakt. Per slot van rekening zijn er onder de dienders ook steeds meer vegetariërs.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Het broodje ham en de islamisering van Nederland…

 1. Pingback: Tweets die vermelden Het broodje ham en de islamisering van Nederland… | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

 2. Marleen van Houten schreef:

  Tja, en zoals er “gradaties” zijn in moslim zijn er ook “gradaties” in vegetariër.
  Sommige moslims (en waarschijnlijk meer dan ze zelf denken…?) drinken best wel eens iets met alcohol. De ene vega eet “gewoon” kaas. De andere alleen indien die van biologische, “blije koeien”-melk is en niet dierlijk gestremd.
  Maar ham? Nee inderdaad, dat moeten ze geen van allen. Is de vraag wel: waar zijn er meer van moslims of vegetariër en – ook niet onbelangrijk- welke groep groeit het hardst in ons land en is dat goed of niet? Met andere woorden:Met wie moet er nu maar zeker ook in de toekomst, meer rekening gehouden (gaan) worden?
  Wiens motieven zijn het zuiverst cq. meest van deze tijd??!
  Als de ham die nog wel gegeten wordt – en ik maak dat broodje voor een vleeseter met alle plezier klaar – dan in elk geval biologische ham is, dan hebben we al een flinke stap vooruit gezet.

 3. Michiel Groeneveld schreef:

  Laten we dan wel afspreken dat zo’n biologisch varken dan wel halal geslacht wordt…….dat is het ultimum van deze tijd. De volgende keer hebben we het dan wel weer over de opmerkingen van Marianne Thieme (Partij van de Dieren). Voor de discussianten heb ik één advies: get a life!

  • Marleen van Houten schreef:

   I have a life but want the animals to have one too! Als het dier dan persé dood moet omdat mensen menen dat ze vlees nodig hebben (is niet zo, maar ze vinden het gewoon lekker zo’n stukje kadaver op ’t bord) geef het dan een goed leven en een “humane” dood. Halal is dat niet, maar zolang er nog dieren grof mishandeld worden in de hel van de vee-industrie hebben de Nederlanders wat dat betreft kilo’s boter op het hoofd.

 4. Pingback: PartijPolitiekNieuws.nl

Reacties zijn gesloten.