PVV geeft niets om Zeeland

“De PVV is absoluut niet in Zeeland geïnteresseerd. Die partij richt zich alleen op de Eerste Kamer, daar ligt de macht, daar is ’t ‘m om te doen. Die provincies zijn voor Wilders maar bijzaak. Zo is het en echt niet anders.” Die uitspraak deed Partij voor Zeeland-voorman Johan Robesin de voorbije week in het radioprogramma Premtime dat uitgezonden werd woensdag van lokatie in Kloosterzande. Veel mensen zullen Robesin zijn zegje niet hebben horen doen, want ja wie luistert er tegenwoordig nog naar Hilversumse radio.
De PvZ-voorman wist daar echter met enkele zinnen de PVV te diskwalificeren als niet meer dan een fysieke bijwagen voor een Haagse machtswellusteling.
In het radiogesprekje spraken de programmamakers, Robesin en Patricia de Milliano van het CDA hun verwondering uit over de wijze van campagnevoeren van de PVV. Je hoort ze niet, je ziet ze niet en je weer niet wie er op gaat stemmen, maar dat er op de PVV gestemd gaat worden, weet je vrijwel zeker, was de lijn van denken. En ja, hoe voer je campagne tegen een club die zich verschuilt, die zich wegsteekt en die weigert om het debat aan te gaan.
Ja, die valt dus moeilijk te bestrijden. Zo’n club kan zich concentreren op wat populistische oprispingen en hoeft verder niets, maar dan ook niets te doen. De man die in Den Haag alle touwtjes bespeelt , hoeft slechts een enkele keer iets te roepen, de naam van zijn kat te noemen of de publiciteit welt weer aan. Journalisten hobbelen als kippen zonder kop achter de grote leider aan en doen wat Wilders van ze verwacht.
Ja, zo valt de PVV niet te bestrijden.
Robesin hoopt dat de PvZ alsnog een deel van het kiezerspotentieel van de PVV weet te winnen.
En dat de PVV dan toch een mooi verkiezingsresultaat neerzet mag van Robesin. Hij heeft al gesprekken met de mannen van de PVV gevoerd voor straks, voor later. “Want, zo zegt hij, een aantal zaken die zij willen, willen wij ook. Kijk naar het PVV-programma en vergelijk het met dat van de PvZ en je zult moeten concluderen dat ze ons programma grotendeels hebben overgeschreven.”
Tja, de PVV geeft niets om Zeeland…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op PVV geeft niets om Zeeland

 1. Rob van Bedaf schreef:

  Goedemorgen Conny,

  ik volg U op Twitter en luister met interesse naar Uw geluid.
  Een vraagje: de portee van deze blog is niet eenduidig. Mogelijk dat het Uw wens is de lezer haar eigen mening te laten opmaken.
  Begrijp ik nu dat U de houding van de PvZ even ‘vals’vindt als dat van de lokale discipelen van Geert? Afgeven op de PVV en gelijk ook de hand reiken? Bent U voor een vorm van uitsluiting van de PVV in Zeeland?

  beste groet,
  Rob.

  • Gremberghe schreef:

   Als ik op uw vragen drie keer ja zou antwoorden is mijn stellingname denk ik duidelijk, maar dat zijn dan mijn antwoorden. De lezer moet voor zichzelf uitmaken wat-ie denkt en doet.
   Beste groet terug.

 2. guus langeraert schreef:

  Ik ken wel een partij die iets om Zeeland geeft , gaf en blijft geven : de Partij voor Zeeland….dat zijn ze aan hun naam verplicht en …ze doen waar ze voor staan, ze laten zee zee en land land en o.a. daarom heet die partij : Partij voor Zeeland.

Reacties zijn gesloten.