Babijn botst met Guus maar niet met Guust

Francois Babijn, de hyperpopulist uit Oostburg, vindt dat de stad Sluis via de Vlaamse binnenwater een uitgang naar zee moet zoeken. Babijn ziet pleziervaart de Damsche Vaart aftuffen om bij de Siphon nabij Damme het Schipdonkkanaal in te laveren en dan vandaaraf de boeg richting Zeebrugge te wenden. Droom maar verder aankomende senator, droom maar verder.
Alsof Sluis met een Sluis-aan Zeeplan niet hoogdravend genoeg was.
Babijn denkt dat Sluis toeristisch van zo’n verbinding zou kunnen profiteren.
Natuurlijk.
Sluis zou ook kunnen profiteren van een internationale luchthaven, maar dat wil niet zeggen dat-ie er komt.
Natuurlijk niet.
En Babijn speelt bovendien met vuur of liever met zijn vrienden van tegentegentegen…
Zo ziet vriend Guus – de man van Waterdunen Nee – helemaal niets in dit soort oprispingen van grootheidswaan.
Het Vlaamse plan om het Schipdonkkanaal in te richten voor de binnenvaart tussen Zeebrugge-Gent en verder Parijs zou meer dan 1,4 miljard euro kosten en de Belgen hebben dat geld er nog lang niet voor over. Babijns fratsen zouden die aanpassing alleen maar duurder maken en de Vlamingen zullen daar al helemaal geen goesting in hebben.
Guus laat via de internetkanalen weten niet gecharmeerd te zijn van Babijns plan en roept via diezelfde kanalen de Partij van Zeeland nota bene op afstand te nemen van Babijns oprispingen, die hij overigens als voorman van de naar Babijn genoemde fractie Babijn heeft gedaan. Mooi is dat, de West-Zeeuws-Vlaamse politiek.
Naschrift
Volgens vriend Guus – en hij benadrukt de echte vriend van Babijn te zijn – is hij niet gekant tegen het prachtplan van Francois integendeel. Het is een andere Guus, die zijn naam gebruikt of misbruikt, om onrust te stoken. En die zijn internetreacties ondertekent met Guus Langeraert. Terwijl de echte Guus in toenemende mate zich Guust, van Auguust, gaat noemen.
Mooi is dat, de West-Zeeuws-Vlaamse beweging….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

9 reacties op Babijn botst met Guus maar niet met Guust

 1. guus langeraert schreef:

  Als een goed journalist – ook al is hij in ruste – iets schrijft, dan hoort daar m.i. verificatie bij.
  Hoe komt u aan :
  ” Guus laat via de internetkanalen weten niet gecharmeerd te zijn van Babijns plan en roept via diezelfde kanalen de Partij van Zeeland nota bene op afstand te nemen van Babijns oprispingen, die hij overigens als voorman van de naar Babijn genoemde fractie Babijn heeft gedaan. Mooi is dat, de West-Zeeuws-Vlaamse politiek. ”
  Mogelijkerwijs bent u er ingetrapt dat iemand onder mijn naam – ja, het stond er met kleine letters ” guus langeraert ” – zijn mening, NIET de mijne op de site van de PZC heeft gegeven.
  Als de beheerder van deze Blog prijst stelt op de i-meel-correspondentie die ik over dat naamsmsibruik heb gehad met de PZC dan wil ik die i-meeltjes m.a.s.v.g. ( = met alle soorten van genoten ” wel aanbieden om hier ter verificatie op te laten nemen.
  Ik hoor het wel.
  Is dit een voorbeel van het spreekwoord over die kuil, over vallen en over die ander ?

 2. guus langeraert schreef:

  Nu ik uw tekst voor een tweede keer heb doorgelezen, ” eis ” ik dat u op zijn minst op de Blog meldt dat u de plank helemaal mis slaat.
  guus langeraert vindt het nl. prima dat Dhr. Babijn op de mogelijkheid wijst om Sluis toch nog aan zee te krijgen.
  Niet elk mens met de naam ” guus ” is guus langeraert en er is maar een echte guus langeraert.
  Of op zijn ZeeuwsVlaamse…dr zinmeer koejen die an Blare jeten….

  • Gremberghe schreef:

   U heeft helemaal niets te eisen. Vriendelijk vragen zou gepast zijn. Komt nog bij dat volgens mij alleen Guust Langeraert de echte Guus is.

 3. guus langeraert schreef:

  Met opzet heb ik eist tussen ” ” gezet, want inderdaad de schrijver van een log heeft de toetsenbordmacht onder zijn vingers en de lezers kunnen zijn onbarmhartige slachtoffers zijn.
  Excuses zouden toch op zijn minst op zijn plaats geweest zijn, maar dat kan nog altijd.
  En toch vind ik dat u de plank aardig misslaat, want guus langeraert zal blijven reageren als ” guus langeraert ” . guus langeraert , de ” kwajongen ” van het ZeeuwsVlaamsPlatform, de ” voorman ” van de ” Vrienden van Waterdunen NEE !!! ” de heringeburgde pensionado die zal blijven opkomen voor de unieke kansen en dramatische bedreigingen van ” ons-eigen-landje”.
  ( En Guust/guustlangeraert is een keer door mij ingetikt bij een poging om me bij eeen of ander sociale medium aan te melden en ja, wat eenmaal op het net zweeft, dat kan zomaar onverwachts overal weer opduiken. )

 4. Stan de Bakker schreef:

  Dag Guus. Als ik jullie: Conny van Gremberghe (de schelm) en jij (het opstandje) zo bezig lees, denk ik dat jullie beiden denken het middelpunt van het Heelal te zijn. Zou je willen! Maar stel je gerust: ik ben dat zeker niet. Maar als ik zie hoe prachtig de een de ander zijn brommertje aantrapt, zeik ik bijna in mijn broek van het lachen! Ga zo door, keerlen, en gij zult spinazie eten. Bedenk daarbij het volgende: De man in de straat leest nooit dit blog. En zij die het wel lezen, weten van de Hoed en de Rand en weten het e.e.a op waarde te taxeren. Slaap lekker!

  • Gremberghe schreef:

   Zeg heer de Bakker waarom zou de man in de straat dit blog niet lezen. Dat mag-ie best. ook van Guus denk ik, of Guust of die ander Guus…

 5. guus langeraert schreef:

  guus – voluit Augustinus – vindt : Hoe meer lezers, hoe liever . Ja toch !!
  In welke straat woon jij Stan ?
  Rijd jij brommer ?

  • Gremberghe schreef:

   Stan woont aan een plein, geen straat, een plein en hij berijdt een gewone en dus geen brommende fiets…

  • Stan de Bakker schreef:

   Dag Augustinus. (naar Aurelius Augustinus, verwacht ik?) Ik heb de luxe aan een plein EN een straat te wonen. In mijn onbezonnen, jonge en arme tijd reed ik inderdaad brommer. Het waren de mooie en spannende jaren ’60. Toen ik eenmaal door de ernst van het leven gegrepen was, (wat mij nog altijd spijt) ging ik in de plaatselijke politiek, en kwam ik o.a Conny tegen. Het leven was daarna nooit meer hetzelfde, want van hem leerde ik stiekem hoe je iets op papier moet zetten, al of niet naar waarheid. Dat van die man in de straat klopt wel denk ik. Want het zijn toch dikwijls dezelfde mensen die ergens op reageren als je het een beetje beziet. Hoe het ook zij Guus: Een mens moet die dingen doen die hij meent te moeten doen. Want doet hij dat niet, krijgt hij spijt. Spijt van de verloren Tijd, die onweerstaanbaar langs ons heen glijdt!

Reacties zijn gesloten.