Omroep Zeeland nu wel in apps-project (versie herzien)

“Begin volgende maand komen tien Nederlandse regionale omroepen in het kader van een gezamenlijk project met gratis applicaties voor iPhone (en Android). De omroepen die aan het project deelnemen zijn RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, RTV West, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, Omroep Gelderland, Omroep Brabant en de Limburgse omroep L1. De applicaties zijn ontwikkeld door Peperzaken, bekend van onder meer de Nu.nl-applicatie voor de iPhone en iPad.

Omdat het applicaties voor regionale omroepen betreft staat het regionale nieuws natuurlijk centraal in elke applicatie. Dit nieuws wordt aangevuld met foto’s, video’s en audio. Waar mogelijk zal er ook van plaatsbepaling gebruik worden gemaakt, zodat een gebeurtenis ook in Google Maps kan worden weergegeven. Daarnaast zal er in de applicatie aandacht zijn voor lokaal weer en verkeer en kan live geluisterd worden naar de radiozender van de desbetreffende omroep. Veel meer is er op dit moment nog niet bekend. Wel hebben wij alvast enkele screenshots gekregen om een beetje een idee te krijgen hoe de applicaties er uit komen te zien. De opzet van elke applicatie is min of meer hetzelfde, maar de inhoud verschilt uiteraard per omroep. De getoonde screenshots kunnen op bepaalde punten nog worden aangepast, zo liet de projectleider ons weten.” Zomaar een berichtje van de I-Phoneclub. Jammer is alleen dat de zwaar gesubsidieerde staatsomroep der Zeeuwen in het bericht niet vermeld wordt. Zien de Zeeuwen dus weer een gratis app aan hun neus voorbijgaan.

Inmiddels (1 november 2011) zijn ook bij Omroep Zeeland de apps te krijgen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Omroep Zeeland nu wel in apps-project (versie herzien)

  1. Pingback: Tweets die vermelden Omroep Zeeland niet in apps-project | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

  2. Thomas Siahaya schreef:

    De gratis iPhone en Android App van Omroep Zeeland met al het Zeeuwse nieuws vanaf NU beschikbaar!

Reacties zijn gesloten.