Nma en de krimpkramp van krantentitels

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken, CDA) gaat bekijken of krimpregio’s nadelen ondervinden van de regels die gelden op het gebied van mededinging. Hij zegde dat vanmiddag toe aan de Tweede Kamer tijdens een debat over bevolkingsdaling. GroenLinks, D66, SP, SGP, CDA vroegen daarvoor aandacht. De partijen hebben de indruk dat de regels van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) beknellend werken in krimpgebieden, zoals Zeeuws-Vlaanderen. Om voorzieningen in krimpregio’s overeind te houden is samenwerking tussen instellingen soms noodzakelijk, maar kan die in strijd zijn met mededingingsregels. Dit meldt dag BN/De Stem hedenvandage.
Mooi dat die partijen de bevolkingsdaling in bepaalde regio’s erbij slepen om een kleine, stiekeme krantenfusie – in strijd met de Nma-regels en goed voor 20 miljoen boete – proberen te vergoeilijken. Neemt U maar van mij aan dat destijds bij het samenvoegen der krantentitels en redacties in Zeeuws-Vlaanderen de woorden krimp, bevolkingsdaling, ontgroening of andere demografische termen nimmer gebezigd zijn. Het was een daad met hoofdzakelijk economische motieven.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.