Kippenkot blues…

Viel tegen middernacht middenin een muziekdocumentaire van de VPRO over Fleetwood Mac. De Brits-Amerikaanse formatie die in de jaren 60, 70 en 80 hits in verschillende bezettingen aan een reeg. De docu ging over de totstandkoming van het album Rumours, het grootste commerciële succes van de groep uit 1977. Een echte fan van Fleetwood Mac ben ik nooit echt geweest, vond het vaak te gladjes, maar toch. Toen ik Christine McVie zag en hoorde praten over de ruzies, de problemen, het succes en de ellende en natuurlijk haar blues-achtergrond hoorde ik mijn kop een orgeltje, werd Christine McVie de Christine Perfect die ze ooit was en zong ze samen met de andere leden van het kippenkot -Chicken Shack – het klassieke “I’d rather go blind”. Uit 1969 en nog steeds gewoon goed.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu. met de tags , . Bookmark de permalink.