Waterdunen nee, ja, nee, ja, wellicht toch


“De kans is groot dat het natuurproject Waterdunen in Zeeuws-Vlaanderen niet doorgaat.Dat kan één van de gevolgen zijn van de rijksbezuinigingen op natuur en landschap.” Het Zeeuwse Halfformaat meldt dit met grote stelligheid. Er overigens wel aan voorbijgaand dat Waterdunen van rijkswege het predikaat economisch herstelproject heeft meegekregen en als zondanig niet beschouwd moet worden als een van de vele nieuwe natuurprojecten in den lande, maar als een project dat valt onder de regelgeving van de Crisis-en Herstelwet, net als de ombouw van de N61 overigens. Maar goed het kwaad is weer geschied. De anti-ontpolderaars denken weer een succesje te hebben geboekt en spuien de reactiesite van de PZC vol met hun gebruikelijke getier.

En wat gebeurt er dan.
Nog geen dag later meldt Omroep Zeeland – die het bericht dat de kans op floppen van Waterdunen bestond niet eens bracht – dat: “De bezuinigingen van het Rijk op nieuwe natuurprojecten hebben geen gevolgen voor Plan Waterdunen. Dat zegt de provincie in een toelichting op de gevolgen van de rijksbezuinigingen op nieuwe natuur.”
De provincie krijgt weliswaar 17 miljoen euro minder voor allerhande natuurprojecten, maar Waterdunen blijft buiten schot. Ja, allicht, omdat het bij dit project noiet louter en alleen om natuur gaat.
Samengevat: prachtige journalistieke producties, die alleen tot gevolg hebben dat de tegenstanders van het project weer alle wind in de zeilen wordt gegeven. De onderbuik is weer gevoed met nieuw ongenoegen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Waterdunen nee, ja, nee, ja, wellicht toch

 1. guus langeraert schreef:

  Oei…pas op…niet te optimistisch….maar :” Wat zei Tijl ? ”
  schreef ik op onze Blog en verder staat daar te lezen :
  Uit twee onafhankelijke, journalistieke bronnen hebben we vernomen dat het bericht ” Waterdunen staat op de tocht ” wellicht ” iets ” te optimistisch is, maar……..
  ” Waar rook is, is vuur ” sprak Tijl Uilenspiegel en hij warmde zijn koude handen aan een warme paardenvijg. Dus misschien is dit het begin van het behoud van de OudBreskensPolder en het begin van het einde van Plan W.
  En…….zo blijft de discussie levendig.
  Tijl Uilenspiegel is bekend van het boek van Charles de Coster. In dat boek neemt Tijl het samen met zijn vriend Lamme Goedzak op tegen de Spaanse overheersers in de 16e eeuw.
  * Wie is nu – in 2011 – Tijl ?
  * Wie is nu in 2011 Lamme Goedzak ?
  * Wie zijn nu in 2011 de Spaanse overheersers ?
  O ja, o.m. in Damme staat een pracht beeld van een in een spiegel kijkende Tijl.

Reacties zijn gesloten.