D66 en de verticale keten

Alleen als de Roosevelt Academy synergie oplevert met de Hogeschool Zeeland en bijdraagt aan het in stand houden van de verticale keten, mag hier volgens D66 geld naartoe.
Ze zetten het in hun verkiezingsprogramma en de potentiële kiezer moet het maar begrijpen.
De verticale keten moet in stand blijven en hoe gebeurt dat?
Nou doordat er synergie gaat ontstaan tussen de Hogeschool Zeeland en de Roosevelt Academy…

Ah ja en wat is dan die synergie tussen die twee onderwijsinstellingen?
Nee, beter, wat voor kul wordt hier eigenlijk door de liberaal-socialen uitgekraamd?
Ik snap er geen snars van, maar ja, ik heb me dan ook weinig ingelaten met de wolligheid van de Democraten uit ’66.
Wat ik wel weet – en dat heb ik al eens eerder geschreven – is dat Adriaansens en zijn kompanen een kans moeten krijgen – samen met het thuisfront in Utrecht – om de Roosevelt Academy uit te bouwen tot een echte universiteit. Met naast gedegen bachelorsopleidingen evenveel gedegen mastersleergangen.
Daar zou ik als Zeeuws kiezer en ingezetene wat geld voor over hebben. Ook al zou de RA geen synergie zoeken met de HZ in Vlissingen.
Laat de HZ voor het instandhouden van die zogenaamde verticale keten – wat D66 daar nu ook precies mee bedoelt – maar eerst maar eens zelf goede afstemming zoeken met de ROC’s in deze provincie, zodat de doorstroming tussen die twee instituten wat beter gaat functioneren.

Zie ook
universiteit-in-middelburg
elders in dit blog

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.