Tegen, tegen, tegen…

“Voor de meesten gaat het niet snel genoeg, maar er is hier een “stabiele” 80mb internet verbinding mogelijk voor particulieren en 100mb voor bedrijven via de kabel in heel zeeland. Oke, dat kost 75 euro p/maand voor particulieren en 79,50 voor bedrijven maar voor bedrijven en instellingen lijkt mij dat toch niet te duur. In de randstad wordt er een glasvezel verbinding aangeboden tot 120mb welke meestal ook maar tot in de wijkverdeelkast loopt, maar deze is zeer onstabiel en de beloofde snelheden worden meestal niet gehaald. Het is dus een beetje flauwekul dat enkele computerbedrijven zeggen dat het hier niet snel genoeg gaat. Wij hebben met het 80mb één van de beste internetverbindingen van Nederland. Dit is ook bevestigd door de consumentenbond.
Dit geklaag is louter eigenbelang van die paar computerbedrijven zodat zijn er de hardware voor kunnen leveren. ”

Dit schrijft Digitale Diensten Sluis op 14-01-2011 om 10:09 in een reactie op het bericht over de glasvezeldag in de gemeente Terneuzen in de PZC.
Organiseer je een studiedag met veel stakeholders in Zeeuws-Vlaanderen over zaken die op ons afkomen in de toekomst en is er een dienstverlener die het allemaal maar flauwekul vindt, die van mening is dat het geklaag slechts afkomstig is van enkele computerbedrijven die hardware willen leveren.
Nou het laatste is alvast pertinente onzin.
De inzet van alle gesprekken die gaan de zijn is Zeeuws-Vlaanderen toekomstbestendig te maken op digitaal gebied, te zorgen voor een goed breedbandnetwerk (glas en mobiel) om Zeeuws-Vlaanderen, dan wel Zeeland, dezelfde kansen te bieden als andere regio’s om zich op dit vlak te ontwikkelen. Niet meer dan dat.
Wie zich later als dienstverlener op dit net wil manifesteren moet nog blijken.
Dat glasvezel onstabiel zou zijn is ook klinkklare onzin, maar goed, de deskundigen wonen zoals vaak weer in de gemeente Sluis.
Als we echter even inzoomen op Digitale Dienst Sluis, dan blijkt alras dat achter deze bedrijfsnaam Bram Bonnewel schuilgaat, de webmaster van de bekende Oostburgse tegen-activist Guus Langeraert. En dat verklaart veel. Laten we Guus even buiten beschouwing laten en ons beperken tot Bram. Bram is fractievolger bij Helder Zeeuws en als zodanig tegen heel veel zaken. Tegen Waterdunen, tegen Nieuwe Natuur, tegen de flessenhals in de nieuwe N61 en nu dus ook tegen een betere digitale ontsluiting van Zeeuws-Vlaanderen.
Bravo Bram.
Het zou je echter sieren als je je eerst eens in de materie zou verdiepen alvorens op basis van een positief krantenbericht maar gelijk weer “Ik ben tegen “te roepen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.