Addertje 2…

“Er zit helemaal geen addertje onder het gras”, zei ze me.
“Het is allemaal zo klaar als een klontje. Je hebt er zelf over geschreven.
Over de op handen zijnde herindeling. Die komt er aan. Eerst een heleboel geleuter over samenwerking en uiteindelijk patsboem herindelen.” Ze bracht het met grote stelligheid en zelden heb ik aan haar woorden getwijfeld.
Karla Peijs wilde op dit moment voor de gemeente Sluis – met al zijn gekrakeel, zijn slechte financiële positie en gebrek aan daadkracht – geen normale opvolgingsprocedure voor Jaap Sala beginnen.
Simpelweg, omdat daar geen verstandig mens of geen ambitieus mens op zou reageren.
“Daar komen alleen kneuzen op af”, zou Karla gezegd hebben en ja – ik ken ze – ik hoor het d’r zeggen: “Moeten we niet doen, komen alleen maar kneuzen op af…”
En ja als je in Sluis dit soort taal bezigt, dan spreek je de taal van de vertegenwoordigende lichamen en dan verstaan ze het wel…
En om te voorkomen dat Sluis zes jaar een kneus als raadsvoorzitter krijgt is Jacques Suurmond nu bereid gevonden om tot de liquidatie van de gemeente Sluis de voorzittershamer te hanteren, het college te leiden en de linten te knippen. Jacques kan dat prima een paar jaartjes doen en bijkomend voordeel is dat Jacques een rustige man is, niet iemand met een grote profileringsdrang.
Goh nee, want stel dat een Jan Loninkachtigtype, iemand die zich graag laat zien en horen, zich in Sluis twee jaar zou manifesteren, ja, dan krijg je ook weer problemen met dat herindelingsdossier.
Nee, op zich zit er geen adder onder het gras…
eerder een enorme anaconda…
die op punt staat Sluis te verzwelgen….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Addertje 2…

  1. Begrijp ik hier uit dat je verwacht dat de drie Zeeuws Vlaamse gemeenten zullen fuseren?
    Ik ben altijd tegen grotere gemeenten geweest. Men roept altijd dat het efficiënter is maar in de praktijk heb de kosten per inwoner nog nooit zien dalen. Ook roept de politiek al heel lang dat de politiek dichter bij de mensen moet staan, maar bij grotere gemeenten neem de afstand tot het volk exponentieel toe.
    In Frankrijk, waar ik nu even verblijf, wonen we in een gemeente van 900 mensen en dat is nog een relatief grote voor het platteland. Alles is desalniettemin prima geregeld en je kan de burgemeester heel gemakkelijk spreken. Waar nodig werkt men samen met andere gemeenten.

  2. Pingback: Tweets die vermelden Addertje 2… | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.