ZeeuwiLeaks

Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur -verspreid via de site ZeeuwiLeaks – blijkt dat Gedeputeerde Staten van Zeeland het landsdeel Zeeuws-Vlaanderen te koop hebben aangeboden aan het Vlaamse Gewest. Zeeuws-Vlaanderen zou voor een appel en een ei – en twintig miljoen euro voor de Hedwigepolder – overgedragen worden aan het Koninkrijk der Belgen.
Onze Zuiderburen hebben echter de transactie geweigerd, omdat de prijs – vooralsnog – te hoog wordt geacht.

Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur – ook weer wereldkundig gemaakt via ZeeuwiLeaks – blijkt dat gedeputeerde Harry van Waveren de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen wil verplichten om de onroerendzaakbelasting zo hoog te maken dat de laatste nog resterende Zeeuws-Vlamingen voldoende geld bijeen brengen om de kosten van de sloop van enkele duizenden leegstaande woningen in de regio – huur en koop – zelf te bekostigen. De krimp zou dan in een keer resulteren in een dodelijke kramp van de resterende Zeeuws-Vlamingen.
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur – weermaals verspreid via ZeeuwiLeaks – blijkt dat ook de Chinese delegatie die deze week Zeeland bezocht Zeeuws-Vlaanderen op een presenteerblaadje heeft aangereikt gekregen. De Chinezen zouden Zeeuws-Vlaanderen -omniet – mogen toevoegen aan de republiek op voorwaarde dat zij van de streek een tweede Macau zouden maken, compleet met megahotels en kolossale casino’s. De Chinezen houden het aanbod in overweging.
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur – ook nu weer op straat gekeild door ZeeuwiLeaks – blijkt dat gedeputeerde Harry van Waveren ter stimulering van het authentieke toerisme bewoners van Kapelle B, Middelburg, Domburg, Westkapelle, Axel en Cadzand wil verplichten om overdag weer volledig gehuld te gaan in de traditionele drachten van die plaatsen. Bij ingebreke stelling worden bewoners gedeporteerd naar probleemwijken in Vlissingen en Terneuzen of naar het eiland Tholen.
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur – jawel ook weer via de Zeeuwse leksite – blijkt dat de Zeeuwse lobbyist sinds zijn benoeming 200 miljoen euro aan smeergeld heeft uitgegeven, aan voorlieden van de Franse energiemaatschappij EDF voor de bouw van een nieuwe kerncentrale in Borsele, aan China voor de bouw van een windmolenfabriek in Zeeuws-Vlaanderen en aan België voor de bouw van een nieuwe zeesluis in Terneuzen. De gelden zouden aan de betrokkenen zijn overgemaakt via een bank in IJsland.
Volgens Jules van Stange, de man achter ZeeuwiLeaks, zullen de komende weken nog meer geheimen uit de abdij wereldkundig worden gemaakt. Van Stange verblijft momenteel op een geheime locatie in de provincie – naar het schijnt in een hut in de Braakmanbossen – omdat tegen hem een aanhoudingsbevel is uitgevaardigd. Van Stange zou zich in de jaren ’85 – ’88, hij was toen misdienaar – vergrepen hebben aan een priester in het Vlaamse Schellebelle. Van Stange ontkent dit en spreekt van een hetze.
Wordt vervolgd….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ZeeuwiLeaks

  1. Pingback: Tweets die vermelden Zeeuwileaks | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

  2. Tom schreef:

    Zelden, nee nog nooit, zo’n minachtend idee gehoord dan van Van Waveren over de OZB verhoging in ZVL. Blijkbaar vindt Harry dat het een Zeeuws-Vlaams probleem is en dat we het ook zelf maar op moeten lossen onder de Westerschelde!
    Als deze man werkelijk met dit voorstel komt dan mag er van mij een burgeropstand uitbreken, waarbij Guus Langeraert (GL) samen met de Groene Leugenaars (GL) zij aan zij ons bevrijden van de Walcherse bezetters. Desnoods met geweld.

Reacties zijn gesloten.