Jules van Stange

Jules van Stange, de man achter de klokkenluiderssite ZeeuwiLeaks, heeft volgens de politie van het Vlaamse Schellebelle jarenlang een met zijn seksualiteit worstelende priester misbruikt. De man, een 68-jarige pastoor die op jonge leeftijd zijn huishoudster verloor -had Van Stange geruime tijd in zijn pastorie wonen, waar hij klusjes uitvoerde. Van het een kwam volgens Van Stange het ander. Van dwang was geen sprake, laat staan van misbruik. Volgens de ZeeuwiLeaks voorman heeft de pastoor uit pure rancune aangifte gedaan van vermeend misbruik, omdat hij in 1988 zijn intrek nam bij de deken van de Sint-Jan Onthoofdingskerk. Daar had hij jarenlang een intieme relatie, wat de pastoor niet kon verkroppen.
Van Stange wil best met de bevoegde instanties over zijn relaties in het verleden spreken, maar de bisschop van Gent is daar nadrukkelijk tegen, omdat de Belgische kerkelijke instanties dan wellicht -weer – in verlegenheid worden gebracht. Van Stange blijft voorlopig alleen telefonisch bereikbaar via 0115-455000.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.