Vingeren

Maar Johan toch!
Je middelvinger uitsteken naar Leen Harpe, die flegmatische kerkzwam van GroenLinks.
Dat doe je niet, Johan Robesin, dat hoort niet.

En het is ook verkeerd om eerst te zeggen dat je het niet gedaan hebt, dat je dat soort acties niet nodig hebt om Harpe verweer te bieden, maar het dan toch gedaan hebben en nog wel voor het oog van de camera, al is die dan van Omroep Zeeuwland.
Nee Johan.
Je steekt geen middelvinger uit naar politieke opponenten. Dat hoort dus niet, nou ja, dat vind ik overigens niet, maar Harpe met name wel.

Als je tegenstanders echt wil pakken steek je een rechterhand met gespreide vingers de lucht in, zodat iedereen het ziet.
Je houdt die hand duidelijk zichtbaar geopend en grijpt vervolgens je vingers ineen dat de gespreide hand in een kort beweging verwordt tot een gebalde vuist.
Die gebalde vuist laat je met een langzame beweging, een beetje draaiend -alsof je Harpe de nek omdraait – naar beneden zakken onder het geroep van de in Nederland toegestane strijdkreet “Amandla” (betekent kracht of macht). Eens kijken wat Harpe dan te zeggen heeft, de Omroep dan te melden heeft en zien of mevrouw Peijs Johan tot de orde roept…

Ik raad overigens de statenleden van welke kleur, gezindte of windrichting dan ook aan om nadrukkelijk de vingers in de debatten (en erbuiten ) te gebruiken. Het vingeren – in de zin van het veelvuldig gebruik van de vingers om het gezegde kracht bij te zetten – moet alom geproclameerd worden, om nadrukkelijk ook deze term te bevrijden van zijn impliciete seksuele lading.
Gebruik dus de vingers.
Bijvoorbeeld het priemende vinger,
dat vingertje dat wijst naar het pijnlijke plekje, de vermanende vinger, maar ook de duim (toppie), het pinkje (en niet alleen bij het drinken van thee). Gebruik de vingers om uw verhalen te verlevendigen, ze zijn vaak al zo doods, steek de vingers eens in de oren, of in de mond, tik met die wijsvinger tegen het voorhoofd (als van Lotje etc).
Aarzel niet, gebruik uw eigen wapens.
En Johan, laat die middelvinger rustig omhoog gaan, rijs en passant de onderarm waar de vinger aan vastzit en zet u verongelijktheid rustig nog wat meer kracht bij. Begin er mee.
Vooruit….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Vingeren

  1. guus langeraert schreef:

    KLASSE !!! met hoofdletters.
    Mes compliments !!!
    en voor Johan en voor de schrijver van deze tekst .

Reacties zijn gesloten.