Bekendmaking

Volk van Nederland en omgeving. Indien u hedenvandage toch genoodzaakt bent uw woonhuis te moeten verlaten houdt dan rekening met de weersomstandigheden, die zeer ernstig van aard zijn. Wij, de autoriteiten der Lage Landen, raden u ten zeerste aan binnen te blijven. Uw ramen en sloten te sluiten, uw verwarmingsmogelijkheden op volle toeren te laten draaien, zodat uw gas-, kolen of olierekeningen u binnenkort uw leven kunt kosten. Desalniettemin, in jaren hebben wij als getergde overheden niet zoveel witte bagger naar beneden zien dat wij volstrekt tekort zijn geschoten bij het aanleggen van zoutvoorraden om deze sneeuwmassa te kunnen beteugelen.
Wij, gezamenlijke overheden van de Lage Landen, kunnen u feitelijk niets garanderen, alleen belastingverhogingen en subsidiekortingen.
Zolang de winter voortduurt – de weerberichten houden het vooralsnog op weken – raden wij U aan om bij het verlaten van uw woning het volgende mee te nemen:
voor elk een pak melk,
voor ieder een deken,
een slaapzak,
een ventilatorkachel op batterijen,
zaklampen (bij voorkeur op zonnecellen)
een literfles sterke drank (naar eigen smaak in te vullen),
een pak pleisters (je weet nooit wat er gebeuren kan),
voldoende magnetronmaaltijden dan wel voldoende blikken gevulde soep,
maar dan moet niet de blikopener vergeten worden,
een kookstel inclusief gasfles,
een gevulde portemonnee (dan wel een creditcard die overal geaccepteerd wordt),
music for the millions,
een goed humeur
en hoop, veel hoop, op een spoedige weersomslag.
Kunnen we ons als landje weer verbazen hoe we daarmee omgaan.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.