Poppelaarstax in aantocht

We zijn weer mooi collectief een oor aangenaaid. Zeker en vast. En hoorde u bij die kleine meute die eind november een stem uitbracht bij de waterschapsverkiezingen? Nou, dan zult u binnenkort feestelijk voor u democratische plichtsuitoefening beloond worden. O, u weet niets van de commissie Ten Heuvelhof. Ach, op zich is dat ook niet zo vreemd als je als burger al die commissies moet bijhouden. Daar is geen beginnen aan.

Maar goed, die commissie Ten Heuvelhof moet in opdracht van het Rijk op zoek naar pakweg een miljard euro waarmee in de toekomst onze dijken moeten worden onderhouden. Het Rijk wil dat in de toekomst de regio’s dat onderhoud aan dijken en duinen mede gaan bekostigen. De helft zou door de regio’s moeten worden opgehoest in de vorm van nieuwe belastingen, die vervolgens de waterschappen moeten gaan innen. Zijn er in een streek – zoals Zeeland – veel dijken, nou, dan moet er ook veel belasting worden opgelegd.
Dat betekent voor Zeeland dat we na de voorgestelde Van Waverenheffing (extra ozb om een sloopfonds mee te kunnen vullen) op termijn ook nog de Poppelaarstax krijgen. Leuk, maar niet echt…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.