ZeeuwiLeaks begint info-oorlog

Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur -verspreid via de site ZeeuwiLeaks – blijkt dat Gedeputeerde Staten van Zeeland in 2007 een geheim genootschap in het leven geroepen hebben bestaand uit oud-commando’s van christelijke origine die de Zeeuwse belangen – desnoods met geweld of sabotage – moeten veiligstellen. De groep kreeg de naam “De Kokkelmannen” mee en is de voorbije jaren enkele malen actief geweest.
Zo kunnen de Kokkelmannen in verband worden gebracht met de recente malheur aan de Vlaketunnel (een actie opgezet om Zeeland tzt te vrijwaren van een tsunami van Duitsers of andere inwijkelingen) en de aanslag op het miljoenenjacht van de Eerste Nederlandse astronaut – wat-ie niet was- Wubbo Ockels.

Het jacht van Ockels werd enkele weken geleden in Groningen tot zinken gebracht, vermoedelijk door de Kokkelmannen in opdracht van Commissaris van de Koningin Karla Peijs.
Peijs en Ockels staan niet op goede voet met elkander. Als bewindsvrouwe voor Verkeer en Waterstaat gaf Peijs Ockels de mooie somma van 7 miljoen euro voor de ontwikkeling van een superbus die 250 kilometer per uur kon rijden. De superbus zou -zo wilde Peijs – worden inegezet tussen de Zeeuwse hoofdstad Middelburg en Rotterdam. Die afstand zou binnen een half uur met Ockels supervervoer kunnen worden overbrugd, maar de bus rijdt nog steeds niet. Toen Ockels zich vervolgens stortte op een ander miljoenen verslindend project was voor de oud-bewindsvrouwe de maat vol en werd de hulp van de Kokkelbrigade ingeroepen. ZeeuwiLeaks zegt over nog meer documenten beschikken over geheime acties van de Kokkelmannen.
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur -ook weer verspreid via de site ZeeuwiLeaks – blijkt dat Gedeputeerde Staten de voorbije jaren kapitalen uitgegeven hebben aan persoonlijke cursussen. De leertrajecten werden bekostigd met geld dat in IJsland op geheime bankrekeningen geparkeerd stond. Rekeningen die – zo wilde GS de staten en het volk doen geloven – door de economische en bankcrisis gewoon teloor waren gegaan. Zo moest de huidige Zeeuwse dijkgraaf Toine Poppelaars als toenmalige verantwoordelijke voor verkeer maandenlang een rijcursus volgen nadat hij verschillende malen met zijn fourwheeldrive paaltjes geramd had op het parkeerterrein van GS in Middelburg. Poppelaars uitbundige rijstijl -hit and run – zou volledig in strijd geweest zijn met het beleid dat hijzelf probeerde uit te voeren. Om Poppelaars voldoende te laten oef enen werden er vooral in Zeeuws-Vlaanderen diverse gevarieerde wegtrajecten aangelegd met krokodillenruggetjes, kantelweg, verkeersremmers en andere voorzieningen. Later – na de cursus – werd het gros van die aanpassingen weer verwijderd, het totale project kostte meer dan 100 miljoen euro. Voor de ontpoldringsgedeputeerde Van Zandbrink trokken GS kort voor zijn vertrek tienduizenden euro’s uit voor een anti-stottercursus, maar die had weinig affect. De welbespraakte nieuwkomer Marten Wiersma van Groen Links kreeg bij zijn aantreden een cursus spreken in het openbaar aangemeten die -na maanden – tot gevolg had dat Wiersma verwerd tot een hakkelaar en een euheuheuhman. Dit laatste bleek recentelijk bij de Zembla-uitzending over Thermphos. Naar het schijnt – de documenten zijn daar wat wazig over – is gedeputeerde Van Heukelom al twee jaar aan het twitteren, maar slaagt hij er tot op heden niet in een bericht te maken korter dan 140 leestekens.
Uit recent uitgelekte documenten van het Zeeuwse provinciebestuur – ook weer van Van Stanges ZeeuwiLeaks blijkt dat Thermphos de voorbije jaren de rapportages aan de provincie over de uitstoot van dioxine en andere giftige stoffen heeft laten opstellen door een leesblinde medewerker. De man bleek erg veel moeite te hebben met leestekens en cijfers, waardoor de rapportages niet altijd even betrouwbaar bleken. De medewerker heeft zijn tekortkomingen jarenlang verzwegen, waardoor volgens het bedrijf en de provincie Thermphos en de provincie Zeeland niets verweten kan worden.
Het Zembla-team is over deze kwestie zowel door het bedrijf als de provincie geïnformeerd, maar wilde daarover in de tv-uitzending niets kwijt, waardoor het hele programma – in de woorden van CdK Peijs – een “ramp werd voor Zeeland”.
Wordt vervolgd….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ZeeuwiLeaks begint info-oorlog

  1. Pingback: Tweets die vermelden Zeeuwileaks begint info-oorlog | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

  2. Henk Postma schreef:

    Goed bezig Conny. Zo mag ik het horen. Lijkt potjandorie Ferdinandusse’s bloedkoralen van de Bastaard wel. Hebben we warempel zelfs weer een sierZeeuw in ons midden.

Reacties zijn gesloten.