ZVpositief en negatief

Veel mensen hebben er niet bij stilgestaan, maar ja, dat is begrijpelijk.
Een mens kan moeilijk bij alles stilstaan.
Maar goed, waar het om gaat; de waterschapsverkiezingen.
De eerste – en mogelijk ook laatste- verkiezingen voor het waterschap Scheldestromen waren meer dan een schriftelijke electorale martelgang voor analfa-en digibeten, boeren-en buitenlui en anderen. Het was ook – en dat bedoelde ik – een krachtmeting tussen Zeeuws-Vlaanderenpositief en Zeeuws-Vlaanderennegatief.

Een strijd via witte en blauwe enveloppen tussen de zelfgeproclameerde redder van Zeeuws-Vlaanderen – August Langeraert van ZVP en Waterdunen-Nee en het meisje van de Slijterij, de Twitter-koningin van Zeeland Petra de Boevere, die haar positieve boodschap via de partij der Liberalen wereldkundig maakte en nog steeds maakt.
Gelukkig kan ik – als persoon die Zeeuws-Vlaanderen liever een toekomst toedicht dan slechts alleen een verleden – niet zijn om de uitslag. Guus wist 362 stemmen te vergaren, terwijl Petra op 206 bleef steken.
Het blijft klaarblijkelijk tegenwoordig toch makkelijker te zijn om krachten tegen iets te bundelen, Wilders en Fortuijn zijn er partijpolitiek groot mee geworden, dan voor iets.
Als in een provincie die straks fors zal lijden onder de vlucht van menselijke kapitaal (de jeugd), de veroudering van de achterblijvers en economische ontwrichting de steun voor mensen die op een positieve wijze willen werken aan een toekomst voor jong en oud kleiner zal zijn dan voor lieden die Zeeland -mentaal en geestelijk – terug naar de jaren ’50 willen leiden, dan is dat een vaag teken.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

4 reacties op ZVpositief en negatief

 1. Pingback: Tweets die vermelden ZVpositief en negatief | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

 2. guus langeraert schreef:

  Wat een eer om hier weer eens een op een ZeeuwsVlaamse tarwekorrel genomen te worden. Dank daarvoor !

  • Gremberghe schreef:

   Valt mee hoor Guus, je wordt nu ook eens opgevoerd als winnaar.
   Ik voorspel dat je binnen afzienbare tijd ook voor bepaalde ontwikkelingen in Zeeuws-Vlaanderen zal zijn.

   • guus langeraert schreef:

    Winnaar hoef ik niet ( meer ) te zijn.
    DANK voor deze vriendelijke / hoopgevende woorden, alhoewel….jouw voorspelling…wat bedoel je precies.
    Waar ik – en ik denk meerderen / velen met mij – ook nu al voor ben :
    * verdergaande samenwerking – m.n. op het gebied van zorg en onderwijs – met Oost- en West Vlaanderen,
    * betere verbindingen ( o.a. openbaar vervoer en wegen ; tolvrije WesterScheldeTunnel ) met de ” Noordelijke ” en de ” Zuidelijke ” Nederlanden ,
    * een goede oost-west/west-oost as (o.a. tunnel bij Sluiskil ; geen trechter in de Braakman ) ,
    * een optimaler FietsKnooppuntenNet in heel ZeeuwsVlaanderen ( bijv. fietspaden naast de smallle polderwegen ) m.n. voor de toeristen/gasten, maar ook voor ons zelf,
    * meer evenwicht tussen recreatieparken met dure woningen en ruimte voor de minder draagkrachtige – maar niet minder welkome – toeristen/gasten ( ” frigo” -toeristen zijn ook toeristen ),
    * meer respect voor het huidige landschap……vandaar dat ik principieel TEGEN het ontpolderen en zeker TEGEN het onteigenen ben.
    * …………..

Reacties zijn gesloten.