Verkiezing schap onrechtmatig?

“We zijn gewoon buitenspel gezet. De onderhandelingen hadden geen enkele zin voor ons. Dit is een schoffering van een groot deel van de Zeeuws-Vlaamse bevolking.” Jos Verdurmen, voorman van de Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen, was maandag meer dan teleurgesteld. De Christenen in het waterschap van de harde (SGP) en zachte kant (CDA) hadden hem samen met de liberalen een lesje achterbaks onderhandelen geleerd en stelden de morele winnaar van de verkiezingen binnen no time kallt, in goede Nederlands.
En Jos – de man van het volk – greep onmiddellijk naar het wapen van het regionale ongenoegen. Zeeuws-Vlaanderen wordt weer op zijn nummer gezet, alla…

Maar Jos, weet je wat je moet doen.
Je moet eens uitzoeken of de verkiezingen wel rechtmatig zijn geweest.
Collega Frank uit Middelburg en ik zijn de voorbije dag op zoek gegaan naar gegevens over het nieuwe waterschap.
Kijk, tegenwoordig is het zo dat je als ondernemer, vrijwilliger of organisator niets kunt doen alvorens je geregistreerd bent in bepaalde registers. De Kamer van Koophandel heeft zo diverse registers voor diverse rechtsvormen. En dan kun je – door een beroep te doen op zo’n register – natrekken of een onderneming of rechtspersoon wel koosjer, dan wel solide geacht mag worden.
Ja Jos, duik je het register in dan tref je na enig zoeken de gegevens aan van Waterschap Zeeuwse Eilanden (nummer 201643740000) aan en na wat verder speurwerk ook waterschap Zeeuws-Vlaanderen.
Je kunt ook wat partijen vinden die aan de verkiezingen hebben meegedaan, nu en in het verleden, maar hoe heet het, Schededromen, Schedelstromen, Scheldestromen – dat nieuwe waterschap, het bestaat niet.
Is niet geregistreerd, is dus niet koosjer…
En bestaat waterschap Scheldestromen opeens vanaf vandaag, morgen of overmorgen wel Jos, dan is er iets misgegaan.
Mocht dat zo zijn – en ik zou het echt uitzoeken Jos – dan eis je nieuwe verkiezingen.En die zul je glorieus winnen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Verkiezing schap onrechtmatig?

  1. Pingback: Tweets die vermelden Verkiezing schap onrechtmatig? | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.