Zoeken: Henk

Af en toe heb ik van die bloggasten die – als Henk Siersema weer ’s wat geroepen heeft – op deze site Henk zijn naam intikken om vervolgens van mij te vernemen wat Henk in de raad of tegen de verslaggevers van de Omroep of het Zeeuwse Halfformaat gezegd zou hebben. Nou ja, zo werkt dat, maar ik ga niet telkens als Henk wat roept serieus aan het tikken slaan.
Niet dat ik wat tegen Henk zou hebben, dat niet. Voor een oud-politieman is Siersema de kwaadste nog niet. Hij heeft gemeenschapszin, zorgt al jaren voor zijn koor en neemt zijn raadswerk serieus. Daar ben ik van overtuigd.

Maar Henk heeft er wel een handje van om zaken naar zich toe te trekken die feitelijk uit andersmans koker komen.
Nu pleit Henk voor meer samenwerken.
Nou ja, Co van Schaik, rooie Co, daar al jaren terug voor.
Van Schaik had zelfs berekend dat wat gestructureerde intergemeentelijke samenwerking Sluis, Terneuzen en Hulst een voordeeltje zou opleveren van ettelijke miljoenen structureel.
Was daar slechts een beetje op ingesprongen, dan zouden alle Zeeuws-Vlamingen volgend jaar hebben kunnen worden ontzien in plaats van nu extra belastingen te moeten gaan betalen.
Henk zijn fractie, het CDA, stemde vorige week donderdag, net als die van rooie Co overigens in, met belastingverhogingen en de introductie van het rioolrecht, voor Terneuzen een nieuwigheid.
Henk was afwezig, dus daarom komen ze samenwerkingsvoorstellen nu wel rijkelijk laat als mosterd na de maaltijd. Er is al afgeruimd.
En dat een nieuwe gemeentelijke herindeling de intergemeentelijke twisten zou kunnen eindigen, dat wist Siersema’s partijgenoot Ron Barbé, nog voor de laatste herindeling. Een gemeente Zeeuws-Vlaanderen werd in Middelburg niet gepruimd, omdat zo’n grote gemeente op zich onmiddellijk een bedreiging zou vormen voor het bestaansrecht van de provincie Zeeland.
Maar ja, Henk roept graag wat als zaken gepasseerd zijn.
Zo kietelde Van Schaik ooit collega Jan Lonink door voor te stellen om in de opleidingskas voor de glastuinbouw te beginnen met de gemeentelijke kweek van weed. Het was een pesterijtje van rooien onder elkaar, maar Henk deed wat van ‘m verwacht werd.
Hij kwam met het plan om weed door de gemeente te laten kweken.
Ja, dat deed-ie.
Henk.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Zoeken: Henk

  1. Tom schreef:

    Je doet Siersema nu echt te kort, want hij komt heus zelf ook wel eens met plannen. Ik noem een voetbalstadion naast Snowbase, of een Olympisch steunpunt voor topsporters in Terneuzen.

    • Gremberghe schreef:

      Je hebt gelijk. Ik doe Henk een beetje te kort. Hij wou een voetbalstadion bij Snowbase, maar of dat nu zo”n goed idee was vraag ik me af. Ik zie er eerder een crossterrein voor BMX-fietsers komen.

Reacties zijn gesloten.