ZieZeelandgezien..

Zeeland heeft weer een krant minder.
Nee, niet BN/De Stem, die verschijnt al jaren niet meer in Zeeland.
Die bestaat alleen nog in de ogen van een paar hoofdredacteuren die denken dat ze met een oude titel boven een PZC-uitgave de NMa om de tuin kunnen leiden. (Hoe staat het overigens met die boete van 20 miljoen?)
Nee, die krant bedoel ik dus niet.
Ik heb het over de ZieZeelandkrant.
Die eind augustus met gepaste trots werd gepresenteerd als de nieuwe uitgave voor eerst Zeeuws-Vlaanderen en later de overige Zeeuwse gewesten.

Het heeft niet mogen zijn. De initiatiefnemers, de fotografen Camile Schelstraete en Wim Kooijman, bijgestaan door oud-Stemmer Frank Deij en in de steek gelaten door de ervaren krantenmaker Peter Oggel, hebben voorlopig zelf de stekker uit het project getrokken. Een kwartaal lang, 12 uitgaven, werd getracht van het weekblad iets te maken.
Journalistiek en fotografisch lukte dat nog wel, maar de reclameopbrengsten bleken te gering om het experiment te continueren.
De ZieZeelandwebsite blijft overigens, na de laatste uitgave die deze week in de bus valt , gewoon in de lucht.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ZieZeelandgezien..

  1. Ron schreef:

    Sta ik niet van te kijken dat het niet geslaagd is. Nieuwswaarde was gering van dit blaadje. Ook journalistiek gezien op nivo goede schoolkrant. Ik heb er in elk geval nooit naar uit gekeken en zal het dus ook niet missen.
    Het zou beter zijn als eens energie zou worden gestoken in een Zeelandbrede informatievoorziening. Nu heeft de PZC verschillende edities en weten bv de mensen in Zeeuwsvlaanderen amper wat er aan de overkant van de Westerschelde, gebeurt. Of er moet een moord gepleegd worden.
    Al jaren geleden gevraagd of bv in elke editie ergens in een hoekje van een bladzijde de titels van stukjes in andere edities geplaatst zouden kunnen worden. Als zo’n kopje dan de aandacht trekt zou altijd nog via internet de volledige informatie bekeken kunnen worden.
    Maar helaas nooit iets op gehoord. Nu houden we de eilandgedachte in Zeeland in stand, hetgeen veel negatieve gevolgen heeft.

  2. Pingback: Tweets die vermelden ZieZeelandgezien.. | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.