Waterschaps Scheldestromen bestaat niet

Een dag of wat terug adviseerde ik een teleurgestelde winnaar van de laatste waterschapsverkiezingen in Zeeland, Jos verdurmen, om een onderzoek in te stellen naar de rechtmatigheid van de stembusgang. Ik deed dat om een beetje te kietelen, te stangen, ook al, omdat iedereen in de veronderstelling bleek dat er een nieuwe bestuur voor het nieuwe waterschap Scheldestromen geformeerd was, terwijl dit waterschap formeel helemaal nog niet bestaat.

En wat gebeurt er als een blogverhaaltje via de sociale mediakanalen een eigen leven gaat leiden, ja, dan schieten overheden in een kramp. Zo ook nu. Naar aanleiding van een tweet van een mijner volgers ging het niet bestaande schap tekst en uitleg verschaffen.
Lees en oordeel, want wijzer zult U er niet van worden.
Sterker nog, de onduidelijkheid neemt per regel toe

“Beste heer Van Gremberghe,

Via Twitter hebben we uw blog gelezen en door de reactie van @TomKMWillaert wil ik reageren op zijn tweet dat we een blunder van formaat zouden hebben begaan. Gelukkig kan ik u meedelen dat alles wettelijk geregeld is.
Het klopt dat waterschap Scheldestromen nog niet bestaat en daarom ook niet is ingeschreven bij Kamer van Koophandel.
Daarom moesten deze verkiezingen worden georganiseerd door een van de waterschappen. In ons geval Zeeuwse Eilanden.
Het waterschap in oprichting heeft dus de verkiezingen niet georganiseerd. De Waterschapswet ( Artikel 22
De artikelen Z 1 tot en met Z 5, Z 11 en Z 12 van de Kieswet zijn van overeenkomstige toepassing)
voorziet hier ook in. Wilt u meer weten wat er in deze wet staat, klik op deze link, http://www.wze.nl/verkiezingen_2010/@194943/pagina/. Het bestand in de rechter kolom is de wet.

Mocht u nog meer willen weten, dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Danielle , de Communicatieadviseur”
Ik ben natuurlijk Daniëlle zeer erkentelijk dat zij onmiddellijk in de pen geklommen is om als een goede webcare-dame een sociale mediaklant van dienst te zijn. En ik heb de Kieswet en Waterschapswet eens bekeken, maar daar staat niets over registratie en andere bijkomstigheden die ik in de eerdere blog schetste. Het nieuwe schap bestaat niet en U geeft dat ook toe. Zelfs een Scheldestromen i.o. is niet geregistreerd.
Ik raad de glorieuze winnaar van de verkiezingen voor een niet bestaand schap nog altijd aan om eens nader onderzoek te plegen.
Kom op Jos.
http://www.wze.nl/verkiezingen_2010/@194943/pagina/

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Waterschaps Scheldestromen bestaat niet

  1. Pingback: Tweets die vermelden Waterschaps Scheldestromen bestaat niet | Gremberghe's Blog -- Topsy.com

Reacties zijn gesloten.