Waterschap lokt stemvee met prijsjes

Het waterschap in Zeeland, hoe heet het straks ook al weer Scheldestromen, haalt alles uit de kast om toch maar iets van de komende verkiezingen te maken. Bekende Nederlanders als Fons de Poel, de oud-Netwerk-journalist, moet de kandidaten voor het nieuwe groot-Zeeuwse bestuurslichaam komende donderdag in Terneuzen electoraal-fähig maken met een kwinkslag, een discussietje en wat een-tweetjes. En reken maar dat de kandidaten er zin in hebben. ja wel degelijk. De grote partijen hebben hun kanonnen getraind als de wiedeweerga. Reken maar dat Denis Seijaert zal stralen en Wilma Brouwer en God weet wie nog.
Zal het druk zijn tijdens de debatavond in De Brouwzaele in Terneuzen? Ah, wellicht komt er wat volk uit de achterban. Miel de Cock zal er zeker zijn. Miel is overal en al jaren, zoals het een echte volksvertegenwoordiger betaamd en Jos natuurlijk, van de Zeeuws-Vlaamse waterschapspartij, die is ook altijd overal bij en niet om een bijdrage te leveren aan een dicussie, nee, Jos discussieert liever niet. Dat gepraat over dijkgeschot en lendengeschot, da’s allemaal niet nodig. Jos is er voor de mensen, als de mensen maar op Jos stemmen. En niet anders.

Fons de Poel in debat met William Gijsel en Miel de Cock, stel je dat eens voor.
Wie heeft dit bedacht?
Wie heeft trouwens heel deze circusvoorstelling bedacht?
Met dat stempakket, dat thuisgestuurd wordt.
Overheidsspam is het.
En dan de instructies:
“Alle stemgerechtigden ontvangen op 11 of 12 november een stempakket thuis. Bij het stempakket zit een uitleg over de nieuwe, betrouwbare, gemakkelijke stemmethode. Zij kunnen het stembiljet per post weer opsturen. Dit moet voor 20 november. Stembiljetten moeten uiterlijk woensdag 23 november om 12.00 uur binnen zijn. Donderdag 25 november om 19.00 uur is iedereen welkom in het kantoor in Middelburg voor de bekendmaking van het aantal uitgebrachte stemmen en de voorlopige uitslag.
Bij de waterschappen doet men of de stembusgang leeft, alsof het volk zit te wachten op dit gedoe.
Alleen uit kleine dingen blijkt dat ook het nieuwe schap vreest voor een electorale afwijzing. Niet voor niks probeert het schap mensen voor de debatavond donderdag te paaien met ene prijsje.” Bezoekers maken kans op een van de drie Podium Cadeaukaarten ter waarde van € 75,-.”
Ach arm…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Waterschap lokt stemvee met prijsjes

 1. Tom Willaert schreef:

  Gisteren viel een verkiezingspamflet van “onze” Miel binnen. Zijn noodoproep is duidelijk: als ZeeuwsVlamingen niet op een Zeeuws Vlaming stemmen met een uitsluitend Zeeuws Vlaamse lijst, zullen wij verzwolgen worden door “de Scheldestromen”…

  Als voorbeeld gaf hij in zijn pamflet het volgende aan:
  “..op partij X staat op nummer 1 een kandidaat uit Z-VL en op nummer 2 een kandidaat van de Zeeuwse Eilanden. Stel dat deze 2 gekozen worden, dan verliest Zeeuws Vlaanderen 1 zetel! Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom doe ik een dringende oproep om te stemmen op een lijst met uitsluitend Zeeuws Vlaamse kandidaten!”

  Opmerkelijk nietwaar. Dit is nou juist weer een reden waarom de burgers totaal niet geinteresseerd zijn in een “niet-transparant” gebeuren. Als het waar is wat hij beweert, is er geen sprake van democratie. Wie kan hier wat licht in de duisternis scheppen?

 2. Gremberghe schreef:

  Partijen kunnen afspraken maken dat personen die de meeste stemmen halen in aanmerking komen voor een zetel. Verder kunnen voorkeursstemmen natuurlijk ook bepalend zijn voor het verwerven van een zetel.

Reacties zijn gesloten.