“Guus en zijn PVV-vrienden?”

Soms gaat het wel eens mis. Dan denk je de politiek in volle omvang in beweging te kunnen krijgen en wie en wat reageren er. Juist, net die politieke club waar je eigenlijk niet mee geassiocieerd wilt worden. De Partij voor de Vrijheid, de bundeling van de ijzeren kohorten, de fascistische beweging die vooral niet fascistisch mag worden genoemd, maar de vergelijking met Benito’s PNF prima doorstaat. De partij van duce Wilders. En Guus Langeraert, de zelfgeproclameerde redder van het Zeeuws-Vlaanderen van toen, snijdt zich in de vingers. Ziet hoe de reaguurders, die het anders zou graag met ‘m eens zijn als het gaat om de flessenhals van de N61, de nieuwe natuurprojecten en de onnodige liniedijken, zich tegen hem en zijn Waterdunen-Nee club keren.

“Schrap mij maar als sympathisant van Waterdunen NEE. Als het comité gaat spreken met fascisten als de PVV dan hoeft het voor mij niet meer. Er zijn hogere belangen dan Waterdunen. Als je met dit soort lui gaat praten moet je je wel realiseren dat dat de lui zijn die op tafel zitten te kloppen als er besloten wordt om een handjevol asielzoekers naar Irak terug te sturen terwijl het voor hen daar gevaarlijk is. Trouwens eigenlijk geldt hetzelfde voor CDA en VVD die zo machtsgeil zijn dat ze een bruin kabinet maken en buigen voor de grootste fascist van de afgelopen decennia.
Dus Langeraert: Je kunt mij schrappen.
Met fascisten praat je niet. Die laat je rechts liggen tot ze rotten.
Bammetje “

Bammetjes boodschap staat niet op zich. Er zijn er meer die zich tegen de arme Guus keren.
Guus, de niet Vlaamse Zeeuw, distantieert zich op de PZC-site zeer nadrukkelijk van Wilders en de zijnen.
“Als actiegroep associëren we ons niet met politieke partijen, laat staan dat we ons er aan verbinden”, laat Guus optekenen.
Ja, dankje de koekoek Guus, niet verbonden zijn aan partijen?
Als Fransoos Babijn niet kortgeleden nog gangmaker was van jouw club?
Ooit wel eens Babijn en Gijsel beziggehoord in het bestuur van het waterschap.
Ooit wel eens Hageman aangehoord in de Zeeuwse Staten.
Ooit jouw wel eens zien lopen tussen heren,dames van bepaalde clubs.
Populisten trerken populisten aan Guus, dat zie je, dat merk je nu.
Ik ben benieuwd of je nu weer eens nadrukkelijk gaat pleiten voor het scheiden van mensen en meningen….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op “Guus en zijn PVV-vrienden?”

 1. guus langeraert schreef:

  Als de titel al niet klopt, zou het wel eens kunnen gebeuren dat er ook in de tekst ” missers ” staan……ja toch !!!

 2. Gremberghe schreef:

  De titel klopt nu wel, al is het als een zwerende vinger.

 3. guus langeraert schreef:

  Inderdaad…nu de titel een vragende zin is – en ook nog tussen ” ” staat – kun je er alle kanten mee op.
  Ik kies voor de – volgens mij goede – kant ………… TEGEN ontpolderen en zeker TEGEN onteigenen.
  Overigens ben ik benieuwd of ” vriend” Henk Reker , onze nieuwe staatssecretaris van Economische zaken, Landbouw en Innovatie ook op de uitnodiging van ” Vrienden van Waterdunen NEE !!! ” in zal gaan.
  Ook hij is welkom, net als alle andere Heren en Dames politici , die we in de toekomst nog gaan uitnodigen of die we al reeds eerder uitgenodigd hebben .

 4. Ard Kramer schreef:

  Maar help me ff, welke a.p langeaert staat er dan op de lijst van de partij voor zeeland voor de waterschapsverkiezingen?
  “Als actiegroep associëren we ons niet met politieke partijen” maar wel op de lijst van de PvZ gaan staan
  Volstrekt ongeloofwaardig Guus. Van mij mag je, maar dan niet zo verongelijkt reageren

 5. guus langeraert schreef:

  Dat heb je PRIMA gezien , Ard en leuk dat je dat blijkbaar inconsequent vindt ; want misschien heb je nog wel gelijk ook, maar…….
  Ik ben het met nagenoeg alle acties en standpunten van de Partij voor Zeeland eens en dus heb ik op de vraag of ik op de lijst voor de Waterschapsverkiezingen wilde staan JA gezegd. Ik sta daar – vind ik – als sympathisant .
  Nog even dit :
  * O ja……een deskundige meldde mij dat er wel degelijk sprake is van SMAAD jegens mijn persoontje op de Blog van ZeeuwsVlaanderenPositief ; maar ach….laat ik me daar niet teveel aanstoren.
  * Komen er links naar mijn POSITIEVE Blogs op de Blog van ZeeuwsVlaanderenPositief ? Of ben ik toch niet POSITIEF genoeg ?
  * Kom je luisteren naar Piet Brakman ? De titel van zijn programma luidt : ” Twee polders ver “. Kijk o.a. op : http://vriendenvanwaterdunennee.blogspot.com/2010/11/piet-brakman-en-vrienden-van-waterdunen.html

 6. Ard Kramer schreef:

  Guus,
  Hoewel ik dit niet het medium vind om te gaan discussieren, zal ik dit mijn laatste reactie zijn op deze site:
  Ik wil in ieder geval opmerken dat ik het woord “inconsequent” niet heb gebruikt, dat zijn jouw woorden.
  Ongeloofwaardig was het woord, en dan mbt je rol bij waterdunen nee; “Als actiegroep associëren we ons niet met politieke partijen”, het zeeuwsvlaamsplatform, een “niet politiek gebonden discussiegroep”.
  Ik kan niet anders concluderen dat je er tot over je oren in zit, en wat dat is mag je zelf weten. Dus niet meer roepen dat je overal voor open staat en dan vervolgens hier boven letterlijk roepen dat je achter de standpunten van de PvZ staat. Je hebt stelling genomen en daar word je op aangesproken. Nogmaals je goed recht, maar ga dan niet de schijn van onafhankelijkheid ophouden.

  Guus, op verschillende blogs (waaronder op deze site) en artikelen reageer je regelmatig als door een wesp gestoken als er iets over je wordt gezegd wat je niet zint en komen grote woord als smaad uit je mond. Wees een vent, stap naar de rechter en klaag bijvoorbeeld Petra de Boevere aan.

  En ten aanzien van je positieve blogs, wat let je om het bekend te maken? Je hebt het toch zo op social media? Als anderen dit ook positief vinden dan zorgen ze wel voor verdere verspreiding……

  Mocht je behoefte hebben hierover van gedachten te willen wisselen, je hebt mijn telefoonnummer. Ik zal op elke volgende opmerking van jou op deze site niet meer reageren.

 7. guus langeraert schreef:

  Hallo Ard,

  Citaat : ” Mocht je behoefte hebben hierover van gedachten te willen wisselen, je hebt mijn telefoonnummer. Ik zal op elke volgende opmerking van jou op deze site niet meer reageren. ” ( Citaat : het zijn Ards woorden , dit ik maar wat graag overneem. )

  guus groet Ard.

Reacties zijn gesloten.