Presenteer het gerouleer!!

De Haagse ambtenaren die zich met de ontpoldering van de Hedwigepolder hebben beziggehouden, moeten worden vervangen. Dit schrijft Partij voor Zeeland voorman Johan Robesin in een brandbrief aan staatssecretaris Henk Bleker. Robesin geeft Bleker ook nog mee bij de zoektocht naar alternatieven voor de ontpoldering van de Hedwige om vooral geen beroep te doen op aloude externe adviseurs, maar op andere. Kijk, de PvZ beseft dat wanneer je iets anders horen wilt, andere musici nodig hebt.

Maar wat mij betreft gaat het wisselen of het doorschuiven van groene ambtenaren op de ministeries lang niet ver genoeg. De PvZ moet vriend Harry van Waveren – die toch al regelmatig in CDA-belang met poppetjes in de abdij geschoven heeft – dwingen om ook hier de boel te mangelen. En bij de gemeenten moet dan ook gebeuren. Schuif na enige tijd van die groene ambtenaren gewoon door naar bv bejaardenwerk. laat onderwijsspecialisten (meestal toch alleen kandidaat-gedeputeerden) na twee of drie jaar gewoon verkeer, en die milieumannen (die eerst bij Dow met volle bepakking de administratie in beslag genomen hebben) laten we gewoon een paar maanden later economie doen.
Dat voorstel van de PvZ zou – vertaald naar gemeentelijke schaal – zorgen voor nieuwe dynamiek.
Je hoort het toch overal, zandzeikers van ambtenaren die denken dat zij moeten gaan bepalen wat er gebeurt.
Wat ooit deskundige dienaren waren verworden tot ambtelijke despoten.
Ik bepaal het allemaal!!
Ik hoor het alhier in Hulst waar alles op het gebied van ruimtelijke ordening door een man bepaald wordt.
Ik hoor het in Cadzand waar de planontwikkeling verstierd wordt door een man.
Ik hoor het in Middelburg waar een paar heren (vooral met een rozerode en christen achtergrond) de odds bepalen.
Weg met die ambtenaren.
Presenteer het gerouleer!!
Zorg voor dynamiek in de dienstverlening
en meer chaos in het bestuur.
Of het er beter op wordt betwijfel ik, maar het wordt wel leuker.
En eindelijk kan een bestuurder dan ook eens van een ambtenaar zeggen dat-ie niet deugt (en antuurlijk andersom)

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Presenteer het gerouleer!!

 1. Tom de Dynamicus en Chaoot schreef:

  De ambtenaar neemt de ruimte die hij krijgt, want een bestuurder bepaalt hoe lang zijn leiband is. Als blijkt dat een ambtenaar de dienst uitmaakt, dan geeft dat alleen maar aan dat de bestuurder zelf niet genoeg kennis heeft, of de ruggegraat van een weekdier. Kortom, een ongeschikt zachtgekookt struisvogelei.

  Maar als we dan toch kiezen voor dynamiek en chaos, waarom dit beperken tot de overheid? F*ck opleiding, kennis en ervaring. Laten we de receptioniste van een bank vermogensadviseuse maken. Laten we de afdeling marketing bij Neckermann de computers onderhouden. We laten de directie van Zorgsaam het land bewerken en alle boeren het ziekenhuis runnen. Vrachtwagenchauffeurs maken we leraar op de basisschool en die leraren kunnen we dan mooi op de bouwsteiger zetten.

  Nederland is gered!

  • Gremberghe schreef:

   Dit gaat de goede kant uit.
   Al was het maar voor een dag. Allemaal rouleren. De dag van de chaos en het hervinden.
   Allemaal dankzij de Partij voor Zeeland…

 2. ard kramer schreef:

  laten we er dan ook maar directe democratie aan koppelen:
  Je werk wordt beoordeeld in een Idols achtige setting en dus mogen de mensen (thuis) bepalen of je die maand je salaris ‘verdient’, zo niet dan door rouleren naar de volgende job en wederom beoordelen. Lang leven de klantvriendelijkheid of heet het dan klantgewilligheid

  Waarom hebben we het niet eerder bedacht?

 3. Tom Aarts schreef:

  En waarom heb ik het idee dat dit niet al gebeurd……………….

Reacties zijn gesloten.