Partij van de Annebef uit Wemeldinge

De PvdA – zo luidde de kritiek in eigen kring de voorbije jaren nogal eens – is te veel een bestuurderspartij geworden.
Landelijk, provinciaal, lokaal. Het electoraat weet niet meer wat het bij de Partij van de Aarzeling (Afgang, Aardigheid, Arrogantie vul maar in) moet zoeken. Alleen in Zeeland, daar gaan ze het anders doen.
Met een nieuw kopstuk in de persoon van Annebef (th) Evertz uit Wemeldinge(omdat de echte regenten bang zijn om de kar te trekken en gezichtsverlies te lijden) en de immer risicomijdende Ben de Reu (RPZC-directeur) als kandidaat-gedeputeerde. Mocht het niet lukken, dan gaat Ben mooi nog een jaartje verder bij zijn werkgever.
Dat zijn de kopstukken van de sociaal-democratie in Zeeland.
De nieuwe Danen…

En ik het CDA maar verwijten maken, dat de christen-democraten met de betere politieke functies bang zijn om hun positie te verliezen en daarom een vrouw als Patricia de Milliano naar voren schuiven om de kar te trekken, de campagne te voeren, de stront over zich heen te krijgen.
Het CDA heeft te maken met bloedarmoede,
maar met de PvdA is het nog veel erger gesteld.
Een hele commissie onder aanvoering van de Rotterdamse wethouder Kuiper boog zich vier jaar terug over het verkiezingsverlies van de PvdA in Zeeland, wat er aan vooraf ging en wat er na gebeurde.
De partij moest in Zeeland op de schop.
De fractie zou ververst worden, er zou een heel scoutingsproject worden opgezet, de communicatie met de afdelingen zou gestroomlijnd worden en noem maar op.
Ik heb het hele verhaal nog in een la liggen en daar is het ook bij de PvdA blijven liggen.
Er is niets, maar dan ook niets gedaan.
Tot die slotsom kwam ook de lijstsamensteller Jan Lonink.
En ik ben echt benieuwd of de dinosaurussen van de club nu ook weer met een tegenkandidaat zullen komen.
Het moet gezegd worden, Van der Doefs oude protegé Van Zandbrink heeft de voorbije jaren les gekregen in de manier waarop hij zich het best kan presenteren. En ja, hakkelen doet-ie niet meer.
Wellicht maakt-ie nu een k-k-kans…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.