Dag om de Heere te danken

Kijk, Hans van der Hart, directeur van Zeeland Seaports beleefde vandaag een dag waarvoor hij de Heere uitvoerig zal danken.
Hij mocht de koningin – die van het Protestantse koninkrijk der Nederlanden – ontvangen in zijn haven en haar – de majesteit – de opening laten verrichten van zijn Scaldiahaven.
Ik zag de grootste stuntel van Zeeland – ja Van der Hart dus – stuntelen op de Zeeuwse staatsomroep…
en voor de camera vertellen van de grootste investering in jaren (80 miljoen), 1300 meter nieuwe kade voor bedrijven goede relaties, investering in crisistijd, toekomst voorbereid. Het meisje verslaggever leutert wat mee, laat Van der Hart zijn zinnetjes lispelen.

En ik weet dat deze man, de man der Zeeuwse Havens, door wijlen Daan Buinooge verfoeid, maar door christen-bestuurders in het zadel gehouden de invulling van de Scaldiahaven bijna om zeep hielp. Hij wist zich amper overeind te houden ten overstaan van de heren van het Belgische overslagbedrijf Sea-Invest, dacht de Belgen die miljoenen wilden investeren te kunnen feteren met een broodje kaas en karnemelk. Bijna waren ze gaan lopen net als de conculega’s van PSA voor de WCT…
Straks gaat ZSP op eigen kracht verder, met de politiek op afstand en met Rotterdam terug in Rotterdam (waar ZSP zo’n 14 miljoen euro en een eventuele boeteclausule moet betalen.
Rotterdam gaat evenwel pas akkoord met een verzelfstandiging als de top van ZSP wordt vervangen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.