Excuses aan Harry van Waveren

Omdat gedeputeerde Harry van Waveren toch zeker nog maanden de media in Zeeland in zijn grip houdt en de mogelijkheden heeft om als censor op te treden, als inquisiteur en als subsidievergruizer wil ik me hier – als hoofdredacteur van Gremberghe’s blog – nadrukkelijk distantiëren van de term “Dirty Harry” die in deze rubriek gebezigd werd in een redactionele bijdrage van Conny van Gremberghe.

Ook redacteur Van Gremberghe betuigt bij deze spijt voor de gebruikte kwalificatie omdat deze -letterlijk vertaald – verkeerd geïnterpreteerd kan worden als “Vieze Harry”. Dat is zowel van de redacteur als van de hoofdredacteur geenzins de bedoeling geweest. Zij wilden met die benaming slechts verwijzen naar de gelijknamige speelfilm van de Amerikaanse regisseur Don Siegel uit 1971 waarin Clint Eastwood de hoofdrol vervult. Eastwood speelt de rol van een harde, onorthodoxe politieman die in het vrijgevochten San Francisco orde op zaken stelt.
Gedeputeerde Harry van Waveren heeft – net als Eastwood toen – in Zeeland de voorbije jaren op een niet altijd door iedereen gewaardeerde manier, dus vrij onorthodox, orde op zaken gesteld. Hij ging daarbij net als Eastwood als het moest over lijken, maar als gerechtigheid dat vraagt, dan moet het. Harry was evenwel verre van vies. Hij had al die jaren dat hij Zeeland van dienst is geweest en uitermate net voorkomen (haardjes strak, strak in het pak, altijd mooie dassen) en bovendien rook hij altijd frisgewassen (zelfs na lange vergaderdagen). Daaruit kan geconcludeerd worden dat met de persoonlijke hygiëne van Harry van Waveren niets mis is. De term “Vieze Harry”denkt de menselijke lading dan ook op geen enkele wijze.
Daarvoor bieden wij van Gremberghe’s Blog onze welgemeende excuses aan.

PS: Overigens zouden wij het ons – net als het Zeeuws Halfformaat – niet in het hoofd durven halen om de heer Van Waveren te omschrijven als een beest en Patricia de Milliano als een schoonheid. Ze is aardig, maar schoonheden hebben toch -denken wij – andere kwalificaties, Harry van Waveren is daarentegen geheid schoon te noemen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.