Opgelicht & breaking news

Op het moment dat Neerland Ajax – AC Milan volgt of de strapatsen van een gladde oplichter in het programma Opgelicht worden de uitzendingen van de publieke omroepen onderbroken voor een Haags intermezzo. VVD, CDA en PVV-onderhandelaars zijn er uit.
Wat volgt is wat heet een persconferentie te zijn, drie heren achter wat microfoons die zeggen eruit te zijn, maar inhoudelijk niets kwijt kunnen, omdat eerst de fracties in kennis moeten worden gesteld.
Wel praat de neger uit Venlo over een historische dag, omdat de PVV toetreedt tot het centrum van de macht. Jaja, historisch, maar inhoudelijk kan de man niets kwijt. En Rutte is blij, opgelucht en wat al niet meer en Verhagen – koningrat – denkt de akkoorden wel te kunnen verdedigen bij zijn achterban. Nou dat moet dan exit Koppejan betekenen, maar ach, wat valt er binnen het CDA nog te verliezen…
Van mij had er een andere bestuursconstellatie uit de bus mogen rollen.
Van mij moest er niet eens een akkoord komen,
Balkenende doet het met zijn demissionair miniploegje beter dan als leider van een echt kabinet.
Van mij moeten er – zolang het bankwezen zijn schuld aan de Staat nog niet heeft afbetaald – geen moeilijke beslissingen genomen worden en zeker niet ten koste van 18 miljard aan publieke middelen.
Maar het zij zo…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Opgelicht & breaking news

  1. Mr Brayhill schreef:

    Blijven hopen op gezond verstand van dat restje CDA’ers en verder afwachten wat die CDA clubgenoten in de Staten van Zeeland er a.s vrijdag van maken. Als die het verprutsen dan helpen ze de PVV ook in de provinciale bestuurslaag en zo dus ook in de eerste kamer! ’t zijn gevaarlijke tijden en die zijn ook nog lang niet over. Maar is dit niet aan oude pluche te wijten?

  2. Michiel Groeneveld schreef:

    Aangezien het bankwezen 7,25% moest betalen voor de leningen van de Staat, hebben ze het voor het grootste deel al terugbetaald. Voor zo’n tarief zou ik ook nog wel willen uitlenen. En verder: er zijn voor de nieuwe coallitie geen moeilijke beslissingen te nemen, als jij ook zou vaststellen dat onze overheid voor veel zaken wel erg makkelijk gemeenschapsgeld uitgeeft. Dat doe je niet en dat is je goed recht, maar de linkse kerk, die per definitie niet veel overheid wil, is nu even niet aan de beurt.
    Ik ben overigens zeer benieuwd hoe het gezonde verstand van het katholieke CDA-deel de principieële protestanten gaat overtuigen.

Reacties zijn gesloten.