Een excuus…


Een excuus is op zijn plaats. De voorbije week meldde ik de provinciale CDA-kar in maart getrokken zou worden door Patricia de Milliano, een aardige christen-democrate uit Woostburg, die de moed toonde om het in zwaar weer verkerende CDA door de statenverkiezingen te loodsen. Moed, die de protestante kopstukken in Zeeland, Van Waveren en Van Beveren, zouden ontberen.
Ik verweet de heren vliegangst te hebben. Een excuus is nu evenwel terecht omdat Van Waveren alsnog besloten heeft zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap.

Ik bied dan ook mijn verontschuldigingen aan aan Gary Brooker, de zanger van Procul Harum, die in 1979 een liedje schreef uit uitbracht dat – na uitvoerig beluisteren – mensen met vliegangst van die angst zou bevrijden. Ik stond er sceptisch tegenover, maar toch – het werkt – even “No more fear op flying” op de luidsprekers en de grootste schijter bleeert binnen no time Conquistadores een andere oude hit van Brooker en de zijnen mee…
Wat een beetje muziek toch kan doen.
Je staat er niet bij stil, maar voor velen is muziek – modern dan wel klassiek – een reddingsboei in deze woelige samenwereld…
Maar goed, Harry wil de nummer Een zijn.
Nu zijn ze dat op het Provinciehuis natuurlijk al lang gewend.
Gedeputeerde Van Waveren staat er om bekend dat-ie toch wel heel graag zijn zin krijgt.
En dat imago kan ‘m bij de verkiezingen nog wel ’s parten gaan spelen.
Reden te meer voor het CDA in Zeeland om toch maar te kiezen voor een aardig mens, die ook nog ’s van vrouwelijke kunne is…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.